Aniston

Stine Askov: Bid

Når depression og et job i Matas ikke spiller sammen.

5 ud af 6 stjerner
Stine Askov: Bid
Lad mig sige det, som det er: "Bid" er det hidtil bedste bud på sommerens sjoveste roman!

"Bid" er skrevet af Stine Askov og handler om Signe, som er 29 år, og som ikke helt har styr på sit liv.

Hun har dog en drøm om at blive forfatter. Men indtil det sker af sig selv, så dyrker Signe sin depression og vildleder kunderne i Matas på Fisketorvet, hvor hun modvilligt arbejder, fordi det endnu ikke er lykkedes hende at blive fyret af  butikschefen.

Kærlighed og stalkere
Samtidig dyrker Signe lidt en gut ved navn Uffe, som rigtig gerne vil være kærester med Signe, men som hun  ikke helt kan greje - og i virkeligheden er han vel også lidt for stalker-agtig til at være "loveable" ...

Hun er dog smaskforelsket i naboen Mads Holmsgaard, som hun bruger som substitutdate til blandt andet en børnefødselsdag, fordi han er lækker og god til at konversere - og så er han i øvrigt også ret god i sengen. 

En bid af livet
"Bid" er således virkelig en tragikomisk fortælling om den 29-årige jeg-fortæller, som bare på ingen måde har styr på tilværelsen.

Hun har en depression, som bare bliver yderligere tynget af hendes negative og alkoholiske familie, der på ingen måder bidrager til noget positivt i hendes liv. Bortset naturligvis fra farmor, der er lidt af en scorefrisk gammel dame - og som dør!

"Bid" er altså både virkelig sørgelig men også virkelig sjov læsning!

Den er samtidig meget fængende og letlæst, hvilket gør den til det perfekte bud på oplagt sommerferielæsning!

Den er på ingen måde realistisk, men til gengæld er den fuld af meget syrede personligheder, sørgelige eksistenser og al den sarkasme, som verden overhovedet kan rumme.

Derudover skal man ikke forvente nogen form for happy ending. Signe rør sig ikke en tomme og fortsætter livet, som det var ... Men hun får en "bid" af livet, som det kunne være.


"Bid" er skrevet af Stine Askov og udgivet af Gyldendal.
ANNONCE
Del

Seneste nyt