Aniston

Stemplet på nettet

Er selvtægt på nettet i orden?

Hvad bruger vi egentlig Internettet til? Er det blevet en del af vores hverdag? En del af vores verden? Man taler om Cyper-liv og IRL-liv (red: In real life). Men de to verdener smelter sammen og bliver én og samme dag.
Stemplet på nettet
Internettet kan bruges til mange ting, og de fleste danskere bruger det nok også til e-mails og nyheder. Det er jo nemt og hurtigt. Efterhånden er mange også kommet på Facebook.com, på Myspace.com og så videre.

For her kan man manifestere sine holdninger, vise udadtil, hvem man er, eller hvem man gerne vil være, og vise hele verden hvor godt det går! Det er dog en anden sag. Det, der kan bekymre, er den måde Internettet kan misbruges på, ligesom så meget andet "IRL".

Tag for eksempel sagen om en dyrlæge, som i medierne kaldes Dr. Dyredød. Han er muligvis ikke godheden selv, og mange vil sikkert synes, at han fortjener den behandling, han får i medierne og herefter på Internettet, men egentlig er det vel forkert.

At medierne sætter fokus på Dr. Dyredød er vel egentlig i orden - hvis der er noget om sagen vel at mærke, - men at enkeltpersoner opretter hjemmesider og grupper på Facebook; det grænser vist til selvtægt. Og i øvrigt er den slags vist ikke helt lovligt "IRL".

På Internettet skal der kun ét klik til at starte en orkan, og hvad nu hvis Dr. Dyredød rent faktisk er uskyldig, eller hvis den nye dille med selvtægts-grupper på Facebook går ud over andre, som er uskyldige? Man har førhen set den slags. Der var engang en sag med en skolelærer, der blev hængt ud på Internettet som pædofil, hvilket var usandt. Det var bare en elev, der havde et horn i siden på den pågældende lærer.
ANNONCE
Stemplet på nettet
At blive hængt ud i pressen er formentlig en meget ubehagelig oplevelse, og her kan man næppe få fuld oprejsning, eftersom rettelser oftest bringes inde i avisen eller som et meget lille indslag på TV, gemt så langt væk som muligt.

Men en steppebrand, der løber fra fora til fora - den er svær at slukke! Hvordan skal man få oprejsning her?Måske vi skulle tænke os om,
hvad vi benytter Internettet til, og hvordan!


Se gruppen på Facebook her
Se hjemmeside mod Dr. Dyredød her
ANNONCE
Del

Seneste nyt