Aniston

Steder at besøge, før det er for sent

Nyhavn og Christiania er på listen over steder, du bør besøge, inden de forsvinder.

"Go before it's too late!" En udstilling på Kongens Nytorv i KBH sætter fokus på 100 steder, du bør besøge, mens du stadig har mulighed for det.
Steder at besøge, før det er for sent
En af vores måske vigtigste fælles udfordringer lige nu er de klimamæssige ændringer, som truer vores planet og de steder, vi holder af - eller drømmer om at opleve.

I anledningen af klimatopmødet den 7. til 18. december har Hotels.com derfor lavet en udstilling på Kongens Nytorv, som viser 100 steder, der er truede af den globale opvarmning.

Udstillingen hedder "100 steder at huske, før de forsvinder".

Danmark repræsenteret
Man hører oftest om steder meeeget langt væk fra vores trygge hverdag, når vi taler om konsekvenserne af klimaforandringerne. Men Danmark kan altså også være med.

Nyhavn og Christiania er nemlig med på listen over de 100 steder, der forsvinder eller vil forandres drastisk i takt med, at verden og klimaet omkring os forandres.

Både Nyhavn og Christianshavn ligger nemlig lavt, og hvis havniveauet stiger, vil disse steder kunne blive oversvømmet.

Go before it's too late!
Venedig i Italien er blandt andet også repræsenteret i udstillingen, fordi byen er særligt skrøbelig overfor de eventuelle stigninger i verdenshavene, som vi kan forvente. Byen er bygget på træpæle, og den er i forvejen sunket en hel del, så højere vandstanda kan være fatale.

London kan heller ikke sige sig fri for bekymringer, fordi man risikerer, at Themsen går over sine breder.

Og i byernes by og mode-metropolen Paris er temperaturen steget drastisk de seneste år.

På listen over de 100 steder, du skal besøge, førend det er for sent, finder du blandt andet også Kitzbühel i Østrig, Zahara de la Sierra i Spanien, Dalarna i Sverige, County Meath i Irland samt New York og Chicago i USA.

Se at komme afsted - til enten udstillingen eller ud i verden!
ANNONCE
Del

Seneste nyt