Aniston

Stalins børn

Når ens interesse for familiens historie er et stykke verdenshistorie.

Owen Matthews fortæller om 3 generationer i krig og kærlighed

Stalins børn
Bogen starter med det ældste led i familien - bedsteforældrene. De er gode Sovjetborgere, og farfaren er en decideret helt, der som led i Stalins femårsplan får banket en gigantisk traktorfabrik op på den nøgne steppe - indtil systemet en dag vender sig mod dem. Faren henrettes på baggrund af falske anklager i 1937, og familien splittes.

De to døtre tager som udstødte og forældreløse den seje tur på flugt og gennem det sovjetiske genopdragelsessystem. Det er en grum historie, men Mila, Owens mor, overlever, og i slutningen af 1950'erne møder hun Mervyn, Owens far, der er i Moskva for at studere. Det er den store kærlighed, men da Mervyn ikke vil lade sig hverve som spion, deporteres han.

Over de næste mange år holder de kærligheden i live per brev. Det udvikler sig til en ren besættelse at få hinanden, men da det endelig lykkes Mila at flygte til England, er passionen død. De får Owen sammen, men ægteskabet er alt andet end lykkeligt. Som Mervyn siger: 'Hvis hun havde forladt mig, var jeg nok kommet mig over det temmelig hurtigt'.

Historien er gribende og fængende, og skrevet på en måde der i pressede situationer får de små hår til at rejse sig i nakken. Ikke nok med det, viser den historien fra flere vinkler, og skildrer levevilkårene godt.

Dog kan den virke ret tør hvis emnet ikke lige falder under ens interesse område, desværre.

Owen Matthews er født i London som barn af en russisk mor og en britisk far. Historien er resultatet af hans egen research i familiens historie. Han er uddannet historiker fra Ocford University, og har været korrespondent på Balkan, i Mellemøsten og i Rusland. Idag er han chef for Newsweeks kontor i Moskva, kontoret hans research startede.

Stalins børn er skrevet af Owen Matthews, trykt af Gyldendal og er på 304 sider. Vejledende udsalgspris er 349,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce