Aniston

Spraytan

Hvorfor ikke bare lytte til andres erfaring? Læs her den tragiske beretning om vores skribents tur i spraytan

Når man som mig er bleg årets 365 dage, kan det være meget rart at få lidt sol på kroppen. Jeg har prøvet at være i solarie, men synes dels det er lidt fimset, og så er det jo ikke ligefrem den sundeste måde at få sol på. En anden mulighed er, at ligge hele dagen i solen ismurt solcreme faktor 90 (den faktor, vi fake-albinoer bruger). Hvad gør man så?
ANNONCE
Spraytan
Nyt solcenter på vejen

Den anden dag, da nogle venner og jeg havde været sammen, kom jeg på vejen hjem forbi et nyt solcenter. "Tanbetter", hed det, og det var som det første solcenter i Odense udelukkende med spraytanning.

Den serieelskende læser vil nok med det samme tænke på det afsnit af "Venner", hvor Ross prøver netop denne form for sol, med et meget mislykket resultat: Kulsort på forsiden og kridthvid på bagsiden. Denne tanke strejfede også mig, så jeg kørte hjem og sov. Bleg.

Jalousi er roden til alt ondt
For tiden ligger jeg og roder med eksamenslæsning... Eller, det er begrænset, hvor meget jeg får læst, men i morges skulle der læses op til historie.

Da vi i Danmark har været så heldige at få en god portion solskin i disse dage, og jeg bor tæt på en dejlig park, skulle dette udnyttes, så klokken 10:00 i formiddags blev tasken pakket med
(Det er en park, som ligger i Odense, og der har fået sit navn fordi der overalt er skulpturer, der forestiller ting fra H.C. Andersens eventyr, men i sommerperioden lever den også op til sit navn ved alle de søde tøser, der vrikker forbi.)

Efter at have læst i et par timer, og kigget på utallige lysebrune mennesker, var jalousien blevet for stor, og jeg måtte skaffe mig en kulør hurtigst muligt. Jeg kom til at tænke på spraysolcentret, og begav mig derop.

Tanken om "Ross"
Da jeg komind i solcentret, var der mennesketomt. Fint, tænkte jeg. Der var helst ingen, der skulle se mig der, da spraytanning er mindst ligeså fesent som "regular"-solarie. Jeg læste de opsatte guides (tre forskellige guides med tre forskellige fremgangsmåder). Ind med halvtreds kroner i mønter i den opstillede boks, og så af med tøjet (undtagen boksershorts, da jeg er meget næn overfor mine genitalier).

Ved siden af båsen lå en stak af små poser med "spraytan-kit". I den var en hætte til håret, og resten skulle jeg ikke bruge til noget. Troede jeg. En stemme kunne fortælle mig, at blot skulle trykke på knappen, for at få en voiceguide. Det ville jeg gerne have, men hvor var knappen?

Jeg gik ind i kabinen, for at finde mig en knap, men der var ingenting at komme efter - andet end en enkelt gul knap. Hmmm... Den kunne enten være startknap eller voiceguide efterfulgt af start? Så hvad pokker. Jeg trykkede på knappen, men ingenting skete. Ingen stemme og ingen "tan". Jeg begav mig derfor ud af boksen, hvorefter jeg kunne høre en hvislende lyd. Behandlingen var i gang, men uden mig. Jeg hoppede derfor hurtigt ind igen, for ikke at spille mine penge på ingen tid. Færdig var behandlingen, og jeg glædede mig nu til at komme ud og se resultater.

Leopard goes zebra
Da jeg kom ud af båsen, var det et rædselsfulgt syn, der mødte mig. Sojasovs rullede ned af mit ansigt, og overalt på min krop var små mørkebrune, fugtige pletter. I panik kiggede jeg over på guiden igen, hvor der stod:
ANNONCE
Spraytan
"Efterbehandling"
1. "Tag engangshandskerne af." What? Jeg havde da ikke læst noget om i guiden, at man skulle have handsker på? Nå, men hurtigt videre til næste punkt, inden "sojaen" kunne nå at tørre.


2.
"Tag poserne af dine fødder." Nej, nej, nej!? Hvorfor laver de ikke deres guides ordentligt, så man ikke skal ende sådan, helt uden selvrespekt og selvtillid klokken 12:00 en lørdag middag. Men hov, punkt 3 var min løsning:

3. "Brug fordelingshandsken vil at fordele selvbruneren med." Hvilken fordelingshandske? For Helvede da også. Men pludselig så jeg en bunke sokkelignende ting på gulvet, og jeg kunne begynde at smørre selvbruneren ud på kroppen. Og indrømmet, det tog sig faktisk rimelig godt ud. Lige indtil jeg nåede til min lænd og mine ben. Selvbruneren var tør, og kunne ikke fordeles mere.
Med striber nede af benene, gule hænder og små, farvede hår på mine tæer kunne jeg se, at dagen ville blive dårlig. Men for at undgå flere misforståelser, læste jeg resten af "Efter behandlings-guiden" og blev, om muligt, endnu mere negativ:

"Bruningseffekten vil tage til de næste 3 - 4 timer. Tak for denne gang og på gensyn".

Skulle jeg på nuværende tidspunkt finde en morale, ville det være: Stol på andres erfaringer. Også selvom det er bare er fra en tv-serie.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce