Aniston

Sportsmænd på godt og ondt #3

Michael Edwards den evige taber

Michael Edwards blev kendt som 'Eddie the Eagle', efter han tabte en skihopskonkurrence. Michael Edwards var lykkelig efter at have klaret et hop fra 90 meter hopbakken i Calgary 23. febuar 1988.
Sportsmænd på godt og ondt #3
Michael Edwards også kaldet Eddie the Eagle levede op til idealet om, at det er vigtigst at være med, mere kunne han heller ikke leve op til. Han sprang kun 47,5 meter, hvilket også var 47,5 meter kortere end nummer et. Han var jublende lykkelig, da han klarede bakken og råbte: "Jeg gjorde det, jeg gjorde det".

Allerede 2 år inden havde Eddie besluttet sig, at han ville være med i Olympiaden på trods af, at han ikke havde nogle ski, sne eller hopbakke til rådighed.

Om sit første møde med en hopbakke sagde han: "Da jeg så ned fra toppen, blev jeg så bange, at min bagdel skrumpede ind som en vissen rosin".

Om ikke andet lykkes det han at gennemføre på sidstepladsen, men han havde fremover ingen problemer med økonomien.

Eddie blev et ikon i sin hjemby i Cheltenham, og kort efter debuten i OL blev han også millionær. Han var nemlig en eftertragtet mand, og folk stod i kø for at bruge ham som stuntmand, skuespiller og reklame-ikon.

Hans sportsbiografi:

- Englands første og eneste Olympiske skihopper.

- International alpinskiløber.

- Repræsenterede England ved verdensmesterskaberne i 1987 (Oberstdorf).

- Repræsenterede England i vinter OL i 1988 (Calgary).

- Britisk rekordholder i skihop.

- Nr. 55 i verden.

- Nr. 9 i amatørverdensmesterskaberne i speed-skiløb.

- Stunthop verdensrekord-holder (10 biler og 6 busser).
ANNONCE
Sportsmænd på godt og ondt #3
Tv-stjerne:

Udover en del sportsoptrædener har Eddie the Eagle også optrådt en del i fjernsynet. Han har blandt andet været med i programmer som: "The Johnny Carson Show", "the Terry Wogan Show" og "Entertainment Tonight".

Udover det har han kommenteret flere sportsbegivenheder og også gjort sig bemærket indenfor musikken, hvor der er blevet udgivet sange om ham. "Fly Eddie Fly" nåede op i top 50 i England, alt imens den finske udgave "MUN NIEMI EN EETU" tog en 2. plads i Finland.

Og hvad kan man lære af historien om Eddie the Eagle? Der er håb for os alle. Selv en taber kan ende med at blive et kæmpe ikon og tjene mange millioner af kroner.

Eddie havde håbet på at kunne vende tilbage til OL i 1994, efter at det lykkedes ham at sætte britisk rekord på 75 meter i Frankrig, men selvom han aldrig havde været bedre, ville den olympiske komité ikke sende ham til OL.

Da Eddie satte sin rekord, smilede han og vinkede, ligesom han gjorde i bukserne, da han fandt ud af, at han sprang længere, end han havde troet var muligt. Efter springet fortalte han: "Jeg havde lyst til at vinke til mor og far, men jeg turde ikke. Jeg havde for travlt med at holde balancen."

Og det var så enden på hans karriere, men han husket stadig som en fantastisk underholdning til de store skihops-turneringer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt