Aniston

Spis, bed, elsk

Tag med på kulinarisk, spirituel og udviklende rejse gennem Italien, Indien og Indonesien.

7 ud af 6 stjerner
Spis, bed, elsk
"Spis, bed, elsk" er skrevet af Elizabeth Gilbert og udkom første gang på dansk i 2007.

Men nu hvor filmen er blevet filmatiseret med Julia Roberts i hovedrollen, er den netop udkommet igen.

Livet har mere at byde på
"Spis, bed, elsk" er historien om en kvindes søgen efter det hele i Italien, Indien og Indonesien. For hun mener, at livet må have mere at byde på, end det, hun har fået indtil nu. 

Kvinden er Elizabeth Gilbert, der efter sin skilsmisse beslutter sig for at skille sig af med alle sine ejendele og tage ud i verden for at opdage sine sande mål og drømme i livet.

"Spis, bed, elsk" er hendes rapport fra det år, som rejsen varede.

Elizabeth Gilberts mål med rejsen var at udforske tre sider af sig selv og for at gøre det, besluttede hun sig for at finde de tre steder i verden, hvor folk er bedst til at dyrke lige netop de sider af livet.

Spis!
"Spis, bed, elsk" tager i første omgang læseren med på en kulinarisk rejse til Italien.

Elizabeth har besøgt blandt andet Rom, hvor hun boede i nogle måneder, Firenze og Sicilien, og hun skildrer sine kulinariske oplevelser på de steder, hun har besøgt. Ja, hun foretager faktisk en decideret madrejse gennem Italien, og det er enormt inspirerende - og gør en ret så lækkersulten!

Og selvom hun egentlig ikke foretager sig så meget andet end af lære lidt italiensk, spise masser af italiensk mad og slendre lidt rundt i Rom, så er det utroligt underholdende og medrivende.

Bed!
Efter Rom og Italien følger ashram i Indien.

Elizabeth skrubber gulve, spiser vegetarmad, der ikke er helt så syndig som det, hun ellers har fortæret i lange baner under sit ophold i Italien, og har sine udfordringer med at meditere.

Men hun finder til sidst ind til sig selv og bliver (i en moden alder) pludseligt også meget klogere på sig selv.

Rejsen derhen er til tider underholdende, men den kan også forekomme lidt lang, når man sidder i den anden ende og skal læse om alle hendes overvejelser om meditation, sig selv og andre.

I sidste ende tager hun dog fra ashramen som et nyt menneske.

Elsk!
Elizabeths tredje stop er Indonesien - nærmere bestemt Bali. 

Hun tager dertil, fordi hun to år tidligere har besøgt Bali, hvor en medicinmand har fortalt hende, at hun vil komme tilbage og skal være hos ham. Det er derfor også en stor skuffelse, da medicinmanden ikke kan huske hende, da hun besøger ham.

Han kommer dog i tanker om, hvem hun er, og hun får pludseligt en ny rolle som en slags sekretær for medicinmanden.

Med tiden kommer Elizabeth dybere ind i det land, hun opholder sig i, og som hun altid har forestillet sig er et af de mest fredsommelige steder i hele verden. Hun fortæller dele af Balis historie og medicinmandens historie, hvilket alt sammen er spændende læsning.

Herudover får hun gode venner - og (surprise) en elsker. Selvom hun jo havde svoret, at denne periode skulle handle udelukkende om hende selv.

Livet og det, livet tilbyder
Elizabeth Gilberts rejse er beundringsværdig og inspirerende. Og der er kommet en læseværdig bog ud af hendes anstrengelser.

Det er en historie om at leve på godt og ondt og om, at få det bedste ud af det liv, vi har. For vi burde da alle give slip på vores hverdag og tage ud og se, om livet da ikke har andet at byde på - og om vi ikke rummer mere end det, vi allerede har set.

"Spis, bed, elsk" er et must-read, hvis du er typen, der prøver at få livets ender og kanter til at mødes og ind imellem stopper op og tænker: Har livet virkelig ikke mere at tilbyde end dét? For det kan det helt sikkert have... 

Læs mere om Elizabeth Gilbert og hendes bøger her.

"Spis, bed, elsk" er skrevet af Elizabeth Gilbert og er genudgivet af Lindhardt & Ringhof den 1. november 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce