Aniston

Spiderman

Jeg kender personligt superhelten

Min Spiderman kan ikke spinde et net med håndleddene eller kaste sig ud fra et højhus uden at slå sig. Og jeg skal nok ikke regne med, at blive reddet fra
 
Spiderman
Til gengæld er min Spiderman ganske modig, smidig som en elastik, og kan springe rundt som en frø i brunst. Derudover er hun opsat på, at blive stuntman engang. Hun kan også redde mig fra almindelige edderkopper - hun har nemlig en forkærlighed for små kryb, alt lige fra bananfluer til taranteller. Hun? Nemlig, min Spiderman er min veninde.
 
Nu er du sikkert helt forvirret, men jeg skal nok forsøge at rede trådene ud. Det startede alt sammen onsdag nat, hvor der var premiere på den nye Spidermanfilm. Selvfølgelig skulle jeg ind og se den sammen med min veninde Siri.
 
Jeg var godt klar over, at hun forinden havde planlagt et lettere stunt. Siri har nemlig altid været meget fascineret af Spiderman. Jovist, han er da også en smart gut, det må jeg give hende ret i. Men han er ikke så meget min type. Alt der har med edderkopper at gøre, kan aldrig helt komme op at ringe hos mig.
 
Hobbitten i Biografen
Men Spiderman er ikke det eneste, der interesserer Siri. Hun vil ikke bare nøjes med at se på superheltene, hun vil selv prøve hvordan det er at være dem.

Det har rodet mig ind i en del situationer, som eksempelvis dengang hun fik mig overtalt til, at tage hobbittøj på til premieren på "Ringenes Herre". Egentlig var det vist mest solidaritet fra min side, så stakkels Siri ikke skulle være den eneste der var klædt ud.
 
Så dér stod jeg i en overfyldt biograf, og følte mig lettere dum. Jeg vadede rundt i fødder der var ti numre for store, en sort paryk med krøller og en kappe. Men det var egentlig ikke så slemt, taget i betragtning at der faktisk var en masse udklædte. Egentlig var det ganske hyggeligt, da jeg var kommet mig over kæmpefødder-traumet.
 
Men da det lige gik godt var der en eller anden dum kælling der hviskede til sin ledsager, imens hun kiggede på mig: "hvordan har hun mon lavet de ører?". Jeg blev pænt forfjamsket, for jeg havde så absolut ikke gjort noget ved mine ører. Den ene er krøllet og underlig fra naturens side, det andet er helt normal. Desværre var det mit krøllede øre hun så på. Og jeg må give hende ret i, at mit øre måske ikke ligefrem er særlig normalt, men det er da heller ikke hobbit-agtigt. Det kurerede mig for mit udklædnings-gen, hvis det da nogensinde rigtig har eksisteret.
 
Spiderman-paraply
Men tilbage til Spiderman. Stakkels Siri skvattede konstant over både dørtrin og fortovskante, fordi hun ikke kunne se en pind. Det var ikke så Spiderman-agtigt, men vældig sjovt at se på. Hun havde taget sin far med i aftenens anledning, og det undrer mig ikke, at han helst ikke ville ses sammen med os. 
 
De fleste folk der var i biografen for at se filmen var unge, og de grinede og pegede på Siri, der var ligeglad, fordi hun ikke kunne se dem. Det kunne jeg til gengæld, og alle kunne se mig, for jeg havde ingen maske på. Faktisk havde Siri forinden insisteret på, at jeg skulle iføre mig en rød paryk og lege Mary Jane. Jeg måtte desværre takke nej, mit skuespillertalent er ikke så stort.
ANNONCE
Spiderman
Pludselig kom en eller anden biograf-mand hen, og ville have billeder af Siri for "aftenens bedste udklædning". Jeg tror derudover også, at det var aftenens eneste udklædning. Men Siri fik en t-shirt og en paraply med spiderman på, og efter det var hun uendeligt selvhøjtidelig. Ordene: "Haha, jeg fik bare en trøje og en paraply" kom flere gange ud af hendes mund.
 
Da hendes far så slog paraplyen op inde i salen, og var ude af stand til at slå den ned igen (en teknisk mekanisk fejl tror jeg), var Siri dog pludselig knapt så kæphøj. Og hun var ikke så ivrig efter at blive genkendt, for hun tog først masken af da alt lyset blev slukket.
 
Det viste sig senere, at hendes far havde ødelagt paraplyen. Så dagen efter tog han op til biografen, og forklarede dem, at hans 12-årige datter var meget ked af at hun havde fået en ødelagt paraply med hjem. Personalet var ganske forstående, og han fik en ny. Mon de ville have været ligeså forstående, hvis de vidste, at Siri ikke er 12 år men 20 år?
 
Jeg er dog alligevel nød til at give hende toppoints for modighed. Det er ikke alle kvinder, der tør iklæde sig en tætsiddende dragt, og springe rundt i en biograf og lege superhelt. Og jeg håber da engang, at hun får sit ønske opfyldt - at være stuntman er sikkert svært, men jeg er ret sikker på at hun kan klare det.
 
Og jo, Spiderman-filmen var da udmærket. Men jeg kan stadig bedre lide Jack Sparrow. For mig er det ikke svært at vælge mellem en forvokset menneske-edderkop og en brunøjet piratfrækkert med langt hår.
ANNONCE
Del

Seneste nyt