Aniston

Spektakulær og emotionel World Outgames åbning i støbeskeen

Der er endnu fem måneder til den store officielle åbning af World Outgames.

Åbningsceremonien får alt hvad den kan trække, med indmarch af de 8000 atleter og deltagere, samt et spektakulært stort opsat show med bl.a. luftartister og en internationalt anerkendt dansk sangerinde, der vil synge den officielle sang for World Outgames 2009.
Spektakulær og emotionel World Outgames åbning i støbeskeen
Når World Outgames officielt åbnes den 25. juli, er der tale om åbningen af en af de absolut største begivenheder i Danmark i år. Rådhuspladsen i København danner rammen om åbningsceremonien, hvor blandt andet en næsten hundrede meter lang catwalk tages i brug, når de 8000 World Outgames deltagere fra mere end 100 forskellige lande gør deres entré, og lader sig hylde for dem de er.

"Det er stadig for tidligt at løfte sløret for, hvad der præcis kommer til at ske. Men vi vil godt fortælle at hele Rådhuspladsen tages i brug således, at de mange tusinde københavnere der deltager som publikum får en 360 graders oplevelse, ligesom København hele dagen vil summe af kulturelle og kunstneriske aktiviteter, der leder op til åbningen," siger Tina Bom ansvarlig for åbningsceremonien

Helt overordnet vil det store åbningsshow kunstnerisk berøre de tre programsøjler i World Outgames: sport, kultur og menneskerettigheder. Det kommer til at ske gennem: Ny cirkus, dans, performance,  live musik, DJ's, video, lys, poesi og smukke taler.  "Et stort kærligheds manifest" som Tina Bom udtrykker det og fortsætter:

"Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det på den ene side bliver en kæmpe fest for alle i København, og på den anden side en meget bevægende oplevelse, når for eksempel deltagere fra de lande, hvor homoseksualitet straffes med døden, træder op på catwalken. Netop de deltagere vil om nogen symbolisere værdien og vigtigheden af et arrangement som World Outgames."

Hele programmet for åbningen og hvem den internationalt anerkendte danske sangerinde, samt de øvrige deltagere i åbningsceremonien er, offentliggøres først på et senere tidspunkt.

Åbningsceremonien for World Outgames finder sted på Rådhuspladsen i København d. 25. juli.

Værd at vide om World outgames:


World Outgames 2009 finder sted fra den 25. juli til den 2. august 2009.

World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er også en begivenhed, som alle - uanset køn, alder, seksualitet, etnicitet eller religiøs overbevisning - er inviteret til at deltage i.
ANNONCE
Spektakulær og emotionel World Outgames åbning i støbeskeen
Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i 2006.

Arrangementet i København forventes at tiltrække omkring 8.000 betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien.

En særlig indsats vil blive gjort for at tiltrække deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika. Indsatsen koordineres og støttes af et 'Outreach'-program.

Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange andre, turister og naturligvis venner og familie til de deltagende.

I alt ventes 10.000 specifikke Outgames-turister og mellem 300.000 - 500.000 andre - københavnere og turister - at opleve World Outgames 2009 på tæt hold som publikum.

Det samlede budget for World Outgames 2009 er 54.5 mio. kr. - hvoraf Københavns Kommune har bevilliget de første 25 mio. kr. 'Fonden til Markedsføring af Danmark' under Økonomi- og Erhvervsministeriet har givet tilsagn om 6,1 mio. kr. Den øvrige finansiering kommer fra offentlige og private fonde, sponsorer og deltagergebyrer. Sponsorer er blandt andet SAS, IBM, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk menneskerettighedsfond) og ILGA-Europe. Minimum 10 mio. kr. beregnes i direkte deltagerbetaling.

World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en indtægt på i alt 127 mio. kr. - gennem bl.a. forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler - sport, kultur og menneskerettigheder - vægtes ligeligt. På det sportslige område forventes 38 sportsdiscipliner afviklet. På det kulturelle område er den største satsning invitationen til nogle internationale byer, der får stillet et eller flere offentlige byrum til rådighed, hvor de kan præsentere deres egne kunst- og kulturprojekter. Den internationale menneskerettighedskonference vil fokusere på 10 faglige, kulturelle og politiske temaer for LGBT-miljøet og afvikles i DR's koncerthus og på IT-Universitetet.

Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af 2007. Sekretariatet består p.t. af 20 medarbejdere samt en lang række frivillige.

Det overordnede ansvar for World Outgames er placeret hos en bestyrelse, hvis medlemmers kompetencer afspejler projektets faglige indhold, ambitionsniveau og kompleksitet.

Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA: Gay and Lesbian International Sports Association.

RED: LGBT  står for lesbian, gay, bisexual and transgender cumunity, hvilket på dansk vil være lesbisk, homosexuel, bisexuel og transsexuel.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce