Aniston

Sparetips

Er du fattig studerende på SU?

Der er mange gode sparetips at finde på nettet. I denne tid har mange unge har fået svar fra uddannelsessteder om hvorvidt de er optaget eller ej, og kan se frem til flere år på en skrabet SU. Her er nogle tips, der kan aflaste din i forvejen trængte økonomi lidt.

Tøm tuberne

Når ketchup- og remouladeflaskerne er tomme, så skær dem over, for der er stadig masser af ketchup eller remoulade tilbage i. Det sidder op ad siderne og kan snildt skrabes ud med en kniv. Det samme gælder tuber med for eksempel creme eller tandpasta - der kan man få flere dages eller måske en hel uges ekstra forbrug ud af en tom tube ved at klippe den over.

Frys fløderesterne ned

Har du prøvet bare at have brugt en sjat af en karton fløde, og så står resten i køleskabet og venter på at blive for gammelt? Så er her et tip: Hæld fløde på isterningeposer og frys dem ned. Når du så en dag står og agerer "Fransk Kok" og skal pifte sovsen op til de forventningsfulde gæster, så plop-plop-plop er flødeisterningerne nede i sovsen!

Udnyt butikkernes garantiordninger

En række butikskæder og varehuse tilbyder et bredt udvalg af garantier - der er mange penge at tjene, hvis man forstår at bruge garantierne.

El-Giganten har en 125% prisgaranti og der er gode muligheder for at tjene lidt på denne. Find f.eks. en blækpatron til 329 kr. i El-Giganten, som du i byen kan få for 289 kr., altså 40 kroner billigere. Alligevel køber du blækpatronen hos El-Giganten, men med 125% garantien får du nu både de 40 kr. plus 25 %, altså 50 kroner tilbage. Dermed får du blækpatronen 10 kr. billigere end det billigste sted i byen!

Et andet tip er at udnytte datogarantien i Fakta og ISO. Hvis man finder en vare, der er for gammel, får man en tilsvarende og frisk vare gratis.

Det er kun få supermarkeder der har denne ordning. De fleste steder må man nøjes med en flaske vin eller en æske chokolade, hvis man finder varer der er for gamle. Dette gælder f.eks. Netto og SuperBrugsen.

Billige indkøb i Tyskland

De fleste ved, at der er mange penge at spare på øl, vin og spiritus i Tyskland. Men når man nu alligevel er på den anden side af grænsen, kan man lige så godt købe hundemad og kattemad. Der er en række varer, det fint kan betale sig at købe i Tyskland. Videobånd, elpærer, pulversuppe og myrelokkedåser er f.eks. markant billigere på den anden side af grænsen.

Og så er der colaregnskabet:

1½ liter cola koster 9,10 kr. i Tyskland. Dertil kommer tysk pant på 2,70 kr.

Når colaen er drukket, sælger du flaskerne i Danmark til danske pant på 4,50 kr.

Dermed får du colaen til 7,30 kr. Det er billigt - normalt koster 1½ liter cola 15,50 i Danmark.

Og så er der koks og gas, der er over halv pris i forhold til Danmark.

Der kan også være penge at hente på hårde hvidevarer. Momsen i Tyskland er på 16% mod 25 % i Danmark, og alene her er der 3-400 kr. spare på normale hvidevarer. Men se dig for. F.eks. er kaffe og vaskepulver dyrere i Tyskland end i Danmark.

Kig nedad i butikken

Kig nedad når du handler. alle de dyre ting er i øjenhøjde, men på nederste hylde er de billige varer. Eksempel fra Bilka: 5 poser firenzepasta til 40 kroner i øjenhøjde. På nederste hylde Italianapasta til 3.95.

Billig Mysli til morgenbordet

Du kan sagtens selv blande din egen mysli: Tag en stor frysepose og fyld følgende i: 250 gram færdigblandet mysli, 250 gram rosiner, 250 gram corn flakes, 75 gram hakkede nøddekerner og 500 gram havregryn. Ryst det hele godt sammen, og du har en god og billig mysli...

Krydderier og kilopriser

Når man køber krydderier i supermarkedet, koster 12 gram paprika 13-14 kroner (ca. 1.100 kroner kiloet). Hvis du handler i en almindelig grønthandler eller i specialforretninger, koster 50 gram kun 20 kroner, i alt 400 kroner kiloet. En forskel på 700 kroner pr. kilo.

Gratis støvsuger-deodorant

I stedet for at bruge de såkaldte "støvsugerdeodoranter", så sug lidt vaskepulver op i en ny støvsugerpose. Virkningen er den samme - men der er væsentligt billigere!

Der er mange flere tips at finde på Rabatforum.dk hvor du bl.a. kan finde hjælp til vedligeholdelse af bil og minimering af el-regningen.
ANNONCE
Sparetips
Del

Seneste nyt

Annonce