Aniston

Spændingshovedpine

Hjælp til at afhjælpe spændingshovedpine.

Spændingshovedpine rammer ca. 450.000 mennesker i Danmark til dagligt og dette har sine omkostninger for samfundet og en del smerter for de personer, der er ramt af hovedpinen. Der er heldigvis flere løsninger på hvad problemet skyldes og flere forskellige behandlingsmetoder, så man kan slippe af med hovedpinen igen.
ANNONCE
Spændingshovedpine
Facts:

Hvem får spændingshovedpine?

Hele 74% af den danske befolkning har været ramt af spændingshovedpiner det sidste år. Ud af dem rammes flest kvinder. For hver gang der rammes 4 mænd rammes 5 kvinder. Hver dag rammes ca. 450.000 danskere af spændingshovedpine og i nogle tilfælde er det så slemt, at det går ud over evnen til at arbejde. Ud af Danmarks befolkning oplever 10 % at have spændingshovedpine 1 gang om ugen og 3 % (ca. 150.000) har spændingshovedpine minimum 15 dage om måneden.

Hvem går det ud over?

Udover man selvfølgelig selv lider under smerten, har det også en stor betydning for samfundet, at så mange lider af spændingshovedpine. Det koster nemlig samfundet hele 3 millioner tabte arbejdsdage, hvilket betyder en hel del penge og tabte resurser.

Årsager:

- Stress

- Problemer i hjemmet, skolen eller blandt kammerater

- Nedtrykthed, depression eller angst

- Bidfunktionsproblemer, specielt tandskæring og skævt sammenbid

- Smerter i ryg, nakke eller andre steder i kroppen

- Uregelmæssig søvn

- Uregelmæssige måltider

- Usund levevis
ANNONCE
Spændingshovedpine
- Dårlige arbejdsstillinger

- Stillesiddende hverdag

- Overbelastede øjne

- Dårligt indeklima

- Rygning (aktiv og passiv)

- Væskemangel

- For meget kaffe eller andre vandrivende drikkevarer

Symptomer:

Man har ondt i begge sider af hovedet; nogle gange føles det som om man har et bånd spændt om hovedet. Det er en trykkende eller pressende smerte, som kan variere fra svag til stærkere. Det er som om det spænder i hele hovedet og af og til også i nakke, skuldre og kæbe. Spændingshovedpine giver ikke kvalme og den påvirkes ikke negativt af, at man dyrker motion eller udsættes for skarpt lys.

Hvad kan man gøre?

Treokuren:

Treokuren er en forholdsvis ny kur, der for kort tid siden blev præsenteret på TV. Selve kuren består af 9 øvelser, der kan udføres hvor som helst og som er sammensat af det bedste fra den lægelige verden og det bedste fra alternativ behandling. Kuren er blevet sammensat af et team på 7 eksperter inden for forskellige områder. Teamet består af: En neurolog, en arbejdsmediciner, en zoneterapeut, en smertepsykolog, en akupunkturlæge, en fysioterapeut og til sidst, men ikke mindst, en afspændingspædagog.

Læs mere om kuren og øvelserne her: Treokuren.dk

NTI:

NTI er et nyt tilbud, der er kommet inde for tandlægeverdenen. Dette virker dog kun for de mennesker, der skærer eller presser tænder. Dette er dog også en stor del af Danmarks befolkning, da hele 4 ud af 10 mennesker enten presser eller skærer deres tænder. NTI er en lille gennemsigtig skinne, som man placerer over sine fortænder. Navnet NTI kommer af incisalskinne (fortænderne kaldes også incisiver). NTI forhindrer at man skærer tænder, ved hjælp af en naturlig refleks i tænderne. Refleksen går ind og hæmmer de muskler, som man benytter når tænderne presses sammen og giver derved mindre muskelaktivitet.

Læs mere på: NTI-tss.com eller snak med din tandlæge.

Andre behandlinger:

Der findes selvfølgelig også et utal af andre behandlinger. For at nævne nogle, så er Ayurvediske behandlinger en god måde at få ro i kroppen og drømme sig væk fra hverdagen. Ayurvediske behandlinger består af oliebehandlinger, der kan være en lækker massage med bløde og duftende olier eller en tynd oliestråle som man får i panden og som skulle få en til at slappe af i ansigt og især øjenomgivelser.

Udover det kan spændingshovedpine kureres hos en kiropraktor eller ved hjælp af akupunktur. Der er fremvist en del positive resultater i begge tilfælde. En anden god ting er selvfølgelig massage, som evt. kan gives af en fysioterapeut, men hvis du går og spænder i hverdagen er det ikke sikkert at dette vil hjælpe på sigt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt