Aniston

Sover Dolly på ryggen?

Den nye Den eneste ene?

5 ud af 6 stjerner
Foto: Nordisk Film - Sover Dolly på ryggen? Foto: Nordisk Film
Dansk filmhistorie har budt på en lang række humoristiske perler, som man kan se igen og igen. Og "Sover Dolly på ryggen?" er endnu en af slagsen.

I denne nye Hella Joof-komedie møder vi tv-værten Anne (Lene Maria Christensen), som tror på planlægning, kører en sikker karrierestil, har en dejlig familie, gode venner og også ellers bare kører med klatten.

Men hun er single og ønsker sig brændende et barn. Og når man er midt i 30'erne, single og skruk, må man ty til en donor - en anonym donor. Det gør Anne så.

Da Anne dog bliver moster for gud-ved-hvilken-gang, får hun pludseligt kolde fødder. For hvem mon manden er, som har doneret den sæd, der er blevet til hendes kommende barn?

Prinsen på den vamle hest
Anne bryder, med sin meget blonde og naive veninden, Siv (Mia Lyhne), ind i sædbanken, hvor hun får fat på donorens adresse.

På den måde ender hun hos Gordon Dennis (Nikolaj Lie Kaas), som på alle måder er en kikset, vammel, ubehagelig og helt igennem klam fyr! Og hver gang Anne ser et flig af charme i ham, så siger han, endnu engang, bare de helt forkerte ting.

Men efterhånden som Anne lærer klamme Gordon Dennis at kende, kommer hun alligevel lidt til at holde af ham. Men er det nu også fornuftigt, at blive forelsket i en fyr som ham? Og kan en graviditet, forelskelse og fornuft overhovedet hænge sammen? Og skal man egentlig planlægge sig ud af alt?

Det er faktisk helt okay ...
"Sover Dolly på ryggen" er en film om, hvordan livet nogle gange bare ikke udvikler sig i den retning, som vi havde forventet og planlagt. Og at det faktisk er helt okay!

Filmen balancerer på fin vis mellem det virkeligt sjove og det meget platte. Den er samtidig temmelig forudsigelig, men det fungerer alt sammen rigtig godt, og Hella Joofs film er dermed, i min verden, et godt bud på en film, der kan ses igen og igen a'la "Den eneste ene".

Den er fuld af god dialog og mindeværdige citater fra Hella Joofs kyndige hånd.

Mest imponerende er dog Nikolaj Lie Kaas, som endnu engang viser sin helt enorme alsidighed og sit brede talent. 

Birolleindehaverne såsom Sidse Babett Knudsen, Mia Lyhne og Birthe Neumann er derudover perfekt castet til rollerne.  

"Sover Dolly på ryggen?" er, kort sagt, en hamrende charmerende og veldrejet must-see.


"Sover Dolly på ryggen?" er udkommet på dvd den 19. april 2013.
ANNONCE
Foto: Nordisk Film - Sover Dolly på ryggen? Foto: Nordisk Film
*** VIND "SOVER DOLLY PÅ RYGGEN?" ***
Du har nu mulighed for at vinde den sjove danske komedie "Sover Dolly på ryggen?"

Svar blot på nedenstående spørgsmål, og husk at indtaste kontaktinfo, så vi kan sende præmien til dig, hvis du er blandt de heldige.

Konkurrencen slutter den 10. maj 2013.


Vinderne får direkte besked!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce