Aniston

Sommerminder

Familier samlet på ferie, og venner, der samles om natten

Så kom den længe ventede sommer endelig, solen skinner og himmelen er blå. Personligt har jeg brugt min ene uges ferie på Kreta, hvilket var super lækkert. Fede fester og masser af godt vejr. Sommeren har altid været min personlige favorit: folk er glade, og dagene er lyse.
ANNONCE
Sommerminder
Når jeg tænker tilbage på de sidste par somre, glider mine tanker tilbage til dengang, livet ikke var helt så besværligt. Nogle af de bedste minder jeg har, er fra lyse sommerdage, ferier med familien og i de seneste år sommeraftner med jordens dejligste venner.

Det bedste sommerminde jeg har, er fra da jeg var en lille pige med røde træsko, hvor ferierne var på Mors. Mine forældre, søskende og bedsteforældre tog altid op til en granonkel. Han boede på en kæmpe gård, men efter som han var syg med diabetes, blev den ikke brugt. Så mine søskende og jeg gik altid på opdagelse i laden. Der lå alle mulige gamle ting, fra den gang han var ung.

Duften af friske ærter

Min lillebror var den gang besat af traktorer, og da der stod en gammel grå traktor, som ikke blev brugt, fik han lov at købe den for én krone. Den kunne selvfølgelig ikke køre, men den kunne startes efter lidt roderi med den.

Vi skiftedes til at sidde på den og lege, at vi kørte i den, mens den brummede. Der var marker, og duften af friske ærter sidder stadig lidt i næsetippen. Jeg husker loftet, som vi boede på, som det rene palads. Der var en sauna, som vi aldrig tændte, men vi legede, den var varm.

Efter mine forældre blev skilt, kom der nye traditioner til, og hver sommer tog min mor, hendes nye mand, min bror og jeg på camping ved Gilleleje. Efter et par år med familien som det mest underholdende, blev jeg ældre, og det samme gjorde de folk, jeg efterhånden havde lært at kende.
ANNONCE
Sommerminder
Vi var tre piger og tre drenge. Vi begyndte at lave bål ved stranden om aftenen, drikke os lidt fulde, nøgenbade vist også en enkelt gang eller to. Nogle aftener kom der fremmede til, og nogle gange havde de en guitar med.

Vi sad sammen under et tæppe og lyttede, imens det blev nat. Alt dette blev en tradition, og i flere år aftalte vi den sidste aften, hvornår vi skulle komme igen næste år. Hvert år var det samme. Men også dette stoppede, som tiden gik. Og minderne af de lune nætter er alt, hvad der er tilbage.

Nye minder kommer til

De minder fra de sidste par år, som fylder mest er minder fra mine udlandsrejser og nætter på Køge strand, med de mennesker jeg mere eller mindre er vokset op med, siddende rundt om et bål og lyttende til musik. Sommer-flirts og knuste hjerter.

Sjovt, som minder kan gøre alt så rosenrødt!

Men alt får en ende, og dette er også minder nu. Folk er spredt rundt i landet, og nogle ser man ikke mere.

Denne artikel var bare en lille sommerhilsen fra mig til jer, måske en anledning til, at I kan fortælle om jeres bedste sommerminder? Og så en kæmpe sommerhilsen til de mennesker, som jeg har krydset på min vej de sidste par år.

God sommer!
ANNONCE
Del

Seneste nyt