Aniston

Sommerferie i Europas storbyer til billige penge

Hotels.com’s seneste Hotel Price Index viser, hvor storbyferien fås til favorable priser.

Storbyferie er dejligt - også om sommeren!

Shopping, gode restauranter, museumsbesøg, masser af kultur og hyggelige parker er nemlig en del af charmen ved at feriere i storbyen. Og når solen skinner, er det hele lige lidt sjovere!

Men når man skal lægge budget, er det meget forskelligt, hvor meget man skal lægge til side, hvis man vil nyde en storbyferie med det hele. For priserne i de europæiske storbyer varierer meget – ikke mindst på hotellet!
 
Vil man således på prisvenlig storbyferie i Europa, kan man rolig begynde at vende blikket mod Riga, Vilnius, Budapest, Prag – og endda pulserende Berlin, hvor priserne for et hotelværelse i gennemsnit var blandt de billigste i 2012.
 
Det viser Hotels.com’s seneste Hotel Price Index, som er baseret på bookingdata fra mere end 155.000 hoteller i hele verden.
ANNONCE
Sommerferie i Europas storbyer til billige penge
Europæiske hoteller mod øst for en slik
Har man altså ikke så meget at rutte med til ferien, eller prioriterer man blot god vin, teaterture og dyre støvler fremfor at bruge penge på hotellet, så er det den lettiske hovedstad Riga, man skal satse på som destination for den næste storbyferie.
 
Her betalte danskerne i gennemsnit blot 500 kr. for et hotelværelse i 2012, og Riga er dermed den billigste storbydestination i Europa.
 
For blot gennemsnitligt 527 kr. pr. nat kan man dog også opleve kulturelle Vilnius, der, til trods for en hotelprisstigning på intet mindre end 15 pct. fra 2011 til 2012, også ligger i den helt billige ende af skalaen.
 
I spabyen Budapest og historiske Prag blev der i øvrigt blot betalt hhv. 545 kr. og 557 kr. for en overnatning på hotel i 2012.
 
”Storbyerne i den østlige del af Europa er fortsat meget prisvenlige at besøge for danskerne. Ja, faktisk skal man helt til Asien for at finde billigere hotelpriser end her. Og vil man gerne eksempelvis opleve opera, museer og middelalderlig arkitektur, er det også i denne del af Europa, man skal lede,” mener David Bækholm fra Hotels.com.
 
Bo billigt i danskernes favoritstorby     
Det er dog ikke kun i de historiske og smukke europæiske storbyer mod øst, man finder hotelpriser i den helt lave ende. I danskerne absolutte favoritstorby, Berlin, behøver man heller ikke at have den store pengepung frem, når man skal betale for sin overnatning.
 
Sidste år blev der nemlig i gennemsnit blot betalt 665 kr. for en hotelovernatning i den populære storby.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce