Aniston

Sol og sommer

Strand, sol, sand og vand...

Du har nok bemærket det; nemlig at vejret er præget af sol og sommer. Det er dog ingenting i forhold til de kommende dage. Weekendvejret inviterer både på mulighed for kolde øl, bikini og ikke mindst en ny solrekord.

Sol og sommer
Du kan forvente omkring 25-28 grader i weekenden, og der hvor solen virkelig får fat, vil temperaturen kunne komme helt op på 30 grader. Det er altså med at finde badetøjet og ikke mindst solcremen frem. Det forventes, at lørdag vil blive den varmeste dag, hvor du altså roligt kan planlægge en tur til stranden. Lørdag bliver også dagen, hvor Danmark måske får en ny solrekord. I 1947 oplevede danskerne, at der var hele 330 solskinstimer i maj måned. Denne rekord kan dog gå hen at blive fortid.

Costa del DK
Det sommerlige vejr forventes at fortsætte et godt stykke ind i næste uge, og dermed bliver sommeren også skudt godt igang i juni måned. "Meterologerne har lovet, at vi nu får bedre vejr" synger Shubidua i deres sang om Costa Kalundborg. Dette må i sandhed siges at være rigtigt. Maj måned hører egentlig til en af forårsmånederne. Det er svært at forestille sig forår i Danmark, der indeholder helt op til 30 grader. Det skulle dog være sikkert og vist ifølge prognoserne, at det netop er det, vi skal opleve i weekenden.
ANNONCE
Sol og sommer
De gode råd
Vi ved det jo godt, men en lille påmindelse er dog på sin plads; solens stråler er ikke ufarlige. Disse solstråler kaldes henholdsvis UVA- og UVB-stråler.

Når du bliver forbrændt på huden, skyldes det UVB-strålerne. UVA-strålerne giver dig ingen øm påmindelse om deres tilstedeværelse, de trænger ind i huden, mens du solbader. Vi skal passe på os selv i solen, da strålerne i værste fald kan føre til hudkræft. 

Du kan beskytte dig mod solen, ved at følge disse råd:

1. Brug en solcreme med en høj solfaktor der beskytter dig mod både UVA- og UVB-strålerne. Jo højere solfaktor, jo bedre beskyttelse. Kræftens Bekæmpelse anbefaler som minimum at beskytte sig med en solfaktor 15 - men det kræver, at du smører dig rigtig godt ind og gerne flere gange om dagen.

2. Når en solcreme bliver for gammel, mister den til en vis grad sin unikke beskyttelse. Smid derfor solcremen fra sidste år i skraldespanden, og køb en ny.

3. Undgå middagssolen fra kl. 12:00 til 15:00, da der på dette tidspunkt er det højeste indeks for UV-stråler.

4. Vær opmærksom på din hudtype. Ikke alle tåler lige meget sol. Brug en solcreme, der passer til din hudtype - er du mere sart overfor solens stråler, vælg da en højere solfaktor.

Find flere gode råd hos Kræftens Bekæmpelse på hjemmesiden: http://www.solen.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce