Aniston

Sødmælk er fedt

På den gode måde...

Som mor til en håndfuld piger, har jeg altid sødmælk i mit køleskab. Jeg har nemlig altid haft en overbevisning om, at hvis det var meningen vi skulle drikke let eller minimælk, så havde koen nok produceret det istedet for sødmælk.
Sødmælk er fedt
Nu kan jeg så endelig glæde mig over, at jeg åbenbart ikke er så alene med den holdning. Fedt fra mælk, ost og smør er nemlig bedre end sit ry og har måske endda gavnlige effekter på sundheden. Sådan lyder det ihvertfald fra tre udenlandske forskere, der for nylig præsenterede deres resultater på en konference om mættet fedt.

Ny forskning viser, at fedtet i mejeriprodukter også har positive egenskaber for sundheden. Budskabet kommer fra tre forskere fra England, USA og Frankrig, som præsenterede deres nyeste resultater den 25. september på en konference om mættet fedt på Christiansborg. De tre forskere er blandt verdens førende inden for mættet fedt og mejeriprodukter og er inviteret af Mejeriforeningen, Landbrug & Fødevarer og EDA (den europæiske mejerisammenslutning).
'Essensen af foredragene er, at der er meget stor forskel på fedtsyrerne, som findes i mælkefedt. En af de pointer, som forskerne kommer med, er, at noget mættet fedt har positive ernæringsmæssige effekter. Der findes mange forskellige typer fedtkæder, hvoraf nogle er dårlige, nogle er neutrale og andre har nogle gavnlige virkninger. Men forskerne er også enige om, at man ikke har tilstrækkelig med viden endnu,' uddyber Michael Stevns, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Konferencen skulle blandt andet bidrage til en mere nuanceret debat om danskernes sundhed og mættet fedts rolle. En debat der er aktualiseret af, at Regeringen ønsker at indføre en afgift på mættet fedt.

'Vi siger ikke, at danskerne skal spise de fedeste produkter hæmningsløst. Men fjerner du eksempelvis ost fra kosten, så forsvinder der samtidig 12 ud af 19 vigtige næringsstoffer. Med den viden vil vi gerne være med til at nuancere debatten om fedts sundhedsmæssige konsekvenser,' forklarer Michael Stevns.

læs mere på:  www.sfc2009.com
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce