Aniston

Sneakers

Fra sportssko til unisex-element

Gummisko, sportssko, løbesko eller sneakers (kært barn har mange navne) har eksisteret i langt færre år end andre skotyper (som støvler, sandaler og højhælede sko), men gemmer alligevel på en mere end 100 år gammel historie og tradition.

Gummiskoene med det sportsinspireret udtryk blev opfundet i slutningen af 1800-tallet og skulle efter sigende have haft helt runde snuder, således at der ikke var nogen højre og venstre sko. Alligevel slog de behagelige og sporty gummisko dog først igennem i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet, hvor navnet sneakers også kom til.

Siden hen er sneakersene blevet produceret af alverdens forskellige mærker som Converse, Adidas, Nike, New Balance etc. - i alle tænkelige farver, former og design.  

I dag er de før så sportsrelateret sneakers blevet en af modebilledets mest dominerende og til tider iøjnefaldende unisex tendenser, med alt hvad det indebære. 

De er blevet vor tids svar på et afslappende, et sportsinspirende og moderigtigt unisex-element, som findes i enhver garderobe og ses i i næsten enhver sammensætning. 

Denne sæsson må den klassiske unisex sko, være alt fra klassisk, enkel og ensfarvet til øjnefaldende, farverige, retro-inspireret, mønstret, dufte af slik, indeholde pels, lænker eller noget helt tredje. 

Sneakers eller gummiskoen er definitivt gået fra at være et sportselement forebeholdt sportsarealerne, et maskulint fodtøj forbeholdt herrene eller en kedelig træningssko til at være et af modebilledets mest dominerende unisex-elementer - med eller uden retro-inspiration.
ANNONCE
New Balance Sneakers - Fundet på www.stoy-munkholm.com - Sneakers New Balance Sneakers - Fundet på www.stoy-munkholm.com
Del

Seneste nyt