Aniston

Sms trusler

Sms beskeder, hvornår er det alvor?

De fleste har prøvet at få ubehagelige sms beskeder. Beskeder med trusler eller bare en nedværdigende sms fra gamle venner eller fjender. Mange føler sig truet, nogle gange med god grund, andre gange måske ikke. Men hvor går grænsen?

Sms trusler
Mobiltelefoner er blevet en ganske glimrende måde at havde kontakt med sine venner, familie og bekendte. Men til tider høre man, at det går over gevind, unge får ikke nok søvn grundet sms om natten, unge får skader i hænder og fingre grundet sms, unge bliver afhægine af sms. Overskrifterne har været mange!

Harmløs eller alvorlig?

En af de ting som de fleste har prøvet er trusler, harmløse som alvorlige. Politiet får dagligt mange henvendelser fra folk, som føler sig truet over sms. Men sandheden er, at der tit ikke er meget andet at stille op end at skifte nummer. Men hvornår skal det tages seriøst? Hvornår skal der handles yderligere?

For nu snart en uge siden begyndte jeg at få nogle mærkelige beskeder fra et nummer, jeg ikke kender. Beskederne indeholdte den første dag ikke noget skræmmende, bare ting som "Du er for lækker" og lignende. Jeg troede i starten, at det bare var en kammerat eller veninde, som tog lidt gas på mig. Men da jeg dagen efter fik en besked fra samme nummer, hvor der stod "Skal du havde morgenmad på sengen smukke", fandt jeg det ikke sjovt længere.

Fra harmløs til skræmmende

Jeg bad personen fortælle, hvem der skrev, jeg fik forklaret jeg ikke kendte ham, han havde bare set mig gå med min hund et par gange og ville havde kontakt til mig. Han havde derfor opsøgt min adresse (muligvis ved at følge efter) og derefter slået mit telefon nummer op på nettet. Jeg tænkte, han nok holdt op, men da han så skrev og spurgte, om han ikke skulle komme forbi, blev jeg skræmt. Jeg bad ham forsvinde flere gange, og fik dette svar: "Jeg kan ikke holde op, jeg er helt skudt i dig".
ANNONCE
Sms trusler
Jeg blev så skræmt, at jeg ikke turde gå ude, så jeg ringede til politiet, fortalte dem det, som det var, og hvor længe det havde stået på. Svaret lød, at det eneste, de kunne råde mig til, var at skifte nummer! De mente, at når jeg var kontaktet sådan, var det sikkert en gammel ven eller veninde. Jeg mente dog ikke, det kunne være sådan, da han kom med oplysninger, som ikke end alle mine venner kender til.

Han stoppede til sidst, da jeg truede med polititet, men jeg ved stadig ikke, hvem det var, om det var en psykopat, en gammel mand, en lille dreng, en gammel veninde eller noget helt andet.

Hvor går grænsen?

Mit spørgsmål er så bare, hvor går grænsen? Hvornår er det alvor? Og hvorfor er det lige, at mobiltelefoner har overtaget en normal kommunikation i mange tilfælde? Hvad lærer vi vores børn, når de bliver udstyret med en mobil i anden klasse? Og hvorfor bruge tid og energi på at gøre andre ubehagelig tilpas?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce