Aniston

Småtyverier

Hvorfor vil folk gøre sig til tyv for en ti'er?

Jeg er blevet bestjålet. To gange, indenfor det sidste år. Det har ikke været et stort materielt tab, men det har irriteret mig. Hvorfor tager folk ting der ikke er deres?
Småtyverier
Jeg har flere gange oplevet, at vennerne har fået stjålet dyre ting som cykler, tasker og punge. Trods alt har jeg ikke været så uheldig endnu, og jeg håber aldrig det sker. Men jeg har stadig oplevet, at folk har stjålet fra mig:

Den første gang var i december sidste år. Min søster og mig havde købt en herregrim julenisse til 6 kroner i Søstrene Greene, som vi hængte på vores hoveddør.

En uge senere var nissen pist borte. Og jeg tror ikke, at det var julemanden der lige snuppede den med i forbifarten.

Vi undrede os. Havde en af vores venner taget vores grimme nisse for at drille os? Det var åbenbart ikke tilfældet, for vi så aldrig skyggen af den nisse igen. Vi fik ikke engang et postkort.

Men hvem i alverden kunne finde på at tage den? Der var flere gætterier: var det naboerne? Postbudet? Trappevaskerdamerne?

Det var spørgsmål der aldrig blev svaret på, og nissens skæbne må stå hen i det uvisse. Men sikkert er det, at der er en eller anden tåbe der har hugget den.

Forsvunden forlygte
Min anden oplevelse var efter en kort arbejdsdag. Da jeg var mødt på arbejde gik det op for mig, at jeg havde glemt at tage cykellygterne af min ubevogtede cykel.

Min tanke var: "Herregud, det er kun 3 timer, der sker nok ikke noget".

Men det gjorde der. Da jeg kom ud igen var min forlygte væk, og jeg måtte gå fem kilometer hjem i regnvejr. Øv, hvor var jeg irriteret. Jeg håber virkelig, at det fjog der har hugget min lygte, selv bliver bestjålet. Så er der da blot en smule retfærdighed til i denne verden.

Ak nej, det er jo ikke ligefrem jordens undergang at miste en nisse og en forlygte, men det er da utroligt irriterende at folk ikke kan holde nallerne for sig selv. Hvor er folks morale? Er det dårlig opdragelse der gør, at folk bare rager til sig? Mangler de spænding i deres liv?

"Folk stjæler jo konstant"
Jeg har, i min tid som ekspedient ofte undret mig over småtyverierne. Hvorfor vil folk gøre sig til tyv for en tier?

Da jeg arbejdede i Tigerbutik for et par år siden, kom der en dag en hidsig dame ind i butikken, som uhæmmet og ganske ligeglad med hvem der så det, begyndte at proppe alt muligt ned i sin taske.
ANNONCE
Småtyverier
Da jeg opdagede hende stod jeg bare med åben mund og polypper uden at gøre noget som helst - fordi jeg var så forarget og overrasket.

Jeg fik dog taget mig sammen, og tilkaldt chefen, der tømte den hysteriske dames taske for tyvekoster, og bad hende gå.

En anden episode var med en ung pige, der ville købe et par solbriller til en tyver, men kun havde 15 kroner på sig.

Slukøret måtte hun undvære solbrillerne. Dog, 2 minutter efter så jeg hende gå ud af butikken med de selv samme solbriller i hånden - ubetalte.

Min kollegas mening: "Det gider vi ikke gøre noget ved nu. Det er ærgerligt, men folk stjæler jo konstant..."

Jeg undres
Vi ved jo alle, at der findes tricktyve og folk der har gjort det til en levevej at hive punge op af intetanende folks baglommer og tasker.

Men jeg synes det er ekstremt mærkeligt at se 66-årige fru hansen stikke en pyntefigur ned i tasken, eller den unge fyr proppe en pakke tyggegummi lommen for så at luske af igen.

Folk gør de underligste ting, tager de underligste ting, og jeg forstår dem ikke. Måske brokker jeg mig over noget, som egentlig ikke betyder det store. Men det er et etisk problem - et irriterende, etisk problem.

Så nu skal jeg både have købt en ny forlygte til min cykel, og en ny julenisse. Denne gang bliver nissen sømmet godt fast på døren, og cykellygten får ikke lov at sidde på cyklen uden opsyn. For åbenbart kan man ikke stole på, at folk ikke grådigt og tankeløst rager til sig. Øv.
ANNONCE
Del

Seneste nyt