Aniston

Slut med dyreforsøg

Kunstig hud "Episkin" erstatter dyreforsøg

Igennem mange år er dyr blevet brugt som forsøgsdyr og proppet med forskellige vacciner, kemiske substanser og medikamenter når det gjaldt om at teste nye kemikalier, vacciner, rengøringsmidler, kosmetik og flere andre ting.
Slut med dyreforsøg
Men nu ser det ud til at de kære dyr går en bedre, lysere og mindre smertefuld fremtid i møde, for ECVAM (European Centre for the Validation of Alternative Methods) har godkendt Episkin fra L'Oréal, som fuldgyldig erstatning for dyreforsøg til at vurdere kemiske stoffers mulige irritation på huden.

Men hvad er det Episkin for noget?
Episkin er en human epidermis og (overhud), som er kunstigt dyrket på kollagen. Og som skulle svare og reagere som den hud vi mennesker har på kroppen. Kort sagt: En alternativ metode til dyreforsøg der skulle kunne erstatte det fuldstændigt. 

"Mere end 20 års forskning i kunstigt dyrket hud er i dag blevet anerkendt"

"Det er et stort skridt mod afskaffelse af dyreforsøg"
 
Sagde Jean-Franςois Grollier, vice-præsident for Forskning og Udvikling hos L'Oréal.

Godkendelsen af Episkin kommer på et godt tidspunkt, fordi test af kemiske stoffers irritations effekt på huden jo tidligere er sket med dyreforsøg. Episkin erstatningen kommer nærmest som kaldet, eller måske som et tegn fra Gud. Da der med indførelsen af EU's nye kemikaliereform "REACH" (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals) der træder i kraft den 1. juni 2007. Og som gør at cirka. 10.000 kemiske stoffer, snart skal testes med hensyn til hudirritation.

For ECVAM viser testen på Episkin "Kemiske stoffers potentielt irritative effekt på huden med stor pålidelighed og præcision, og den kan derfor fuldstændig erstatte dyreforsøg".

Episkin er ifølge L'Oréal nu tilgængelig for alle brugere i det videnskabelige miljø samt kemiindustrien, den farmaceutiske industri, forbrugervarer generelt og kosmetikindustrien.

Aniston.dk klapper i hænderne af glæde over, at der er kommet denne erstatning for dyreforsøg.
ANNONCE
Del

Seneste nyt