Aniston

Slap ordentlig af på ferien med disse råd

Ferie er normalt lig med afslapning og forkælelse, men ikke alle rejsende formår at slappe ordentlig af på ferien. Det er en skam, da pointen med at rejse netop er at koble af fra en hektisk hverdag fyldt med pligter og bekymringer. Du kan se her, hvilke rejser der udbydes i øjeblikket.

Der er efterhånden lavet flere troværdige undersøgelser, som viser, at især danske rejsende er tilbøjelige til at planlægge for mange aktiviteter på rejsen. Et tæt pakket rejseprogram kan føre til stress, hvilket ingenlunde er optimalt. Heldigvis findes der en meget simpel løsning på denne ret alvorlige udfordring – nemlig at planlægge så lidt som muligt.

 

Få en god start på ferien

For at gøre din ferie så afslappende og givende som muligt er det afgørende, at du får en god start, men hvordan sikrer du dig det? Det sikrer du dig ved at tage hånd om alt det praktiske i god tid mht. at bestille flybilletter, hotelophold og billeje. Derudover bør du pakke din kuffert i god tid, så du ikke skal løbe forvirret rundt i sidste øjeblik. Du kan med fordel gå struktureret til værks ved at benytte dig af en pakkeliste, som du selv har lavet eller har fundet på nettet.

Den gode start indebærer selvfølgelig også, at du møder rettidigt op i lufthavnen, så du ikke skal bekymre dig om den lange kø ved sikkerhedskontrollen. Du skal nok nå dit fly, hvis du befinder dig i lufthavnen 2-3 timer før afgang – afhængig af hvor du skal hen.

 

Sæt din smartphone på flytilstand

Det kan være svært og endda direkte grænseoverskridende at skulle sætte sin smartphone på flytilstand, når man er vant til at bruge den hele tiden. Det er ikke desto mindre vigtigt, at du ikke lader dig forstyrre og stresse af beskeder eller opkald hjemmefra. Dine venner og bekendte vil helt sikkert kunne acceptere, at du ikke lige svarer i en uge eller to.

Du kan også vælge at lade din smartphone og evt. andre digitale enheder blive liggende derhjemme, så du ikke bliver unødigt fristet på rejsen. Er du bange for, at du kommer til at savne underholdning, så medbring en god bog, et brætspil eller en musikafspiller.

 

Slip arbejdet

At tage jobbet med på ferie er uden tvivl det værste man kan gøre, hvis man gerne vil sikre sig, at ferien bliver så afslappende som muligt. Du bør forud for ferien tømme dit skrivebord for opgaver og evt. lave en liste over opgaver, som skal løses efter ferien. Derudover bør du sætte en automail og en automatisk telefonsvarer op, så ingen er i tvivl om, at du er på ferie og derfor ikke er kontaktbar i øjeblikket.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE