Aniston

Slanger og piercinger

Barsk og fascinerende fortælling

9 ud af 6 stjerner
Der er langt mellem bøger der virkelig fanger én fra første side, men "Slanger og piercinger" er bogen man først lægger fra sig, når sidste side er læst.
Slanger og piercinger
"Slanger og piercinger" foregår i Tokyo, hvor man følger den unge kvinde Lui, som forsørger sig ved deltidsjobs og derudover fylder sit liv med druk, stoffer og sex. Hun bor sammen med fyren Ama, som med sin kløvede tunge introducerer hende for tatoveringer og piercinger i ekstrem grad. Lui beslutter sig for selv at få en kløvet tunge og opsøger sammen med Ama tatovøren og piercing-specialisten Shiba, og begynder hun den lange, smertefulde vej mod en kløvet tungespids.

Sideløbende med sit forhold til Ama, indleder hun en affære med Shiba, hvilket ikke umiddelbart ser ud til at genere nogen af parterne. Vold og druk er dagligdag i denne undergrundsverden, hvor oprigtighed og nærhed er ikke eksisterende, og hvor etik og moral er forvredet til ukendelighed.
 
Lui er en ung kvinde, der tiltrækkes af smerte, druk, vold og sex. Shiba er hendes sadistiske elsker, der tatoverer hende og giver hende voldsomme piercinger
 
Dommen
"Slanger og piercinger" er skrevet af den japanske forfatterinde Hitomi Kanehara. Hun var blot 19 år, da hun skrev bogen, men trods den unge alder, så indbragte bogen hende alligevel den japanske litteraturpris i 2004.
 
Det er en utrolig spændende fortælling som man lever sig ind i. Den er skrevet i førsteperson hvilket gør at ham hurtigt identificerer sig med hovedpersonen "Lui". Man forstår hende - man fatter sympati for hende.
 
Når man læser "Slanger og piercinger" går man hele følelsesspektret igennem. Man forarges da hun vil kløve tungen og det er næste som om at man også føler smerten. Man bliver gal og irriteret over Ama. Og man bliver lidt tiltrukket af Shiba.
 
"Slanger og piercinger" er skrevet på en skarp og ligefrem måde, hvilket gør den meget læsevenlig. Dog forekommer der en del japanske ord, som man ikke har nogen idé om hvad betyder, men det er ikke noget, der ødelægger bogen.
 
Bogen er hurtigt læst, da den kun er på 127 sider, men den tager ikke skade af at blive læst endnu engang. Hver gang man læserne, finder man flere og flere detaljer i bogen. Og når man lægger den fra sig er der tomt - kun ens tanker er tilbage, for hvad sker der videre i Luis liv?
 
Tak til forlaget Hr. Ferdinand for fremsendelse af bogen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt