Aniston

Skyld som våben

Når han ikke gør, som du vil

"Hvis du virkelig elsker mig, så vil du også..." Denne sætning burde være forbudt i et hvert parforhold. Ikke desto mindre hører man det ofte, og desværre er det nok mest os kvinder, der kan finde på at bruge dette våben for at opnå noget i parforholdet.
ANNONCE
Skyld som våben
Det kan såmænd være en helt uskyldig ting, som at man vil have ham til at hente én et glas vand eller se en bestemt film. Det kan selvfølgelig også være en del af et højtråbende skænderi, hvor den ene part lige kommer til at bruge skylden som våben.
Det er selvfølgelig ikke fair, men man kan vel sige, at fordi man var vred og frustreret og ikke havde styr på, hvad man sagde, var det for så vidt okay. I så fald er det bare et spørgsmål om at sige undskyld, når bølgerne har lagt sig.

Derimod, hvis man i dagligdagen ofte bruger den sætning for at opnå små, uskyldige ønsker eller få sin vilje lidt oftere, så bør man begynde at luge ud i brugen af det. For det er direkte ødelæggende for jer.

Nu skal du ikke være så sippet
Jo, det skal jeg - for det der sker, er at man negligerer sin partners kærlighed til én. Hver dag skal han demonstrere og bevise sin kærlighed overfor dig, for at han er værd at elske.

Man risikerer at ødelægge parforholdet. Din partners tillid til dig svækkes, og efterhånden vil parforholdet blive baseret på mistillid frem for tillid. Du tror ikke på hans/hendes kærlighed, med mindre han/hun beviser den hver dag, og din partner kan ikke være sikker på din kærlighed, med mindre han/hun beviser det for dig.

Hvis du bruger skylden som våben

Jeg er sikker på, de fleste vil være enige i, at et sundt parforhold ikke kan gro på basis af mistillid. Og hvis du opdager, at du selv gør netop dette, så prøv at finde roden til problemet, og husk at det ligger i dig selv, ikke i din partner. Spørg dig selv:

  • Hvorfor føler jeg mig truet?
  • Er der noget fra fortiden, jeg ikke kan tilgive?
  • Er der en grund til at være bange?
  • Har jeg lavt selvværd?
  • Går forholdet for hurtigt?
  • Er forholdet det værd?
  • Elsker jeg ham virkelig?
  • Vil jeg være i det her forhold?
  • Hvad er det, der holder mig tilbage?
ANNONCE
Skyld som våben
Hvis din partner bruger skylden
Hvis du derimod har opdaget, at din partner gør det her mod dig, så er det nu, du skal sige fra. Det ødelægger ikke kun tilliden i parforholdet. Det ødelægger også din selvforståelse og selvtillid.

Men husk også på, at det ikke er sikkert, at din partner er bevidst om, at han eller hun gør det. Så det vil ikke være gavnligt at starte et skænderi om det.

I stedet kan du i situationen, hvor det sker, sige: "Ej, det er egentlig ikke fair, at du siger det. Du ved jo, jeg elsker dig. Jeg har bare ikke lige lyst til at..."

Det er en smart og nem måde at sige fra på. Det kan godt være, din partner skal have den et par gange, før han eller hun er vænnet af med det, men det vil helt sikkert få din partner til at vågne op og lære selv at stoppe, inden han eller hun går over stregen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce