Aniston

Sky High

Ganske god film til en aften foran fjernsynet

6 ud af 6 stjerner
"Sky High" er en meget underholdene film, som man godt kan grine lidt med til. Den kan sagtens bruges en aften, hvor der alligevel ikke er andet i fjernsynet, men så er den heller ikke mere end det.
Sky High
Handling

Det er enhver fars drøm, at hans søn vil følge i hans fodspor, især hvis der er tale om den berømte superhelt: "The Commander" og moderen, hans partner, "Jetstream". Så naturligvis kommer unge Will Stronghold ikke på en hvilken som helst high school, men på en high school for superhelte: "Sky High".

Der er bare det lille problem, at Will indtil nu ikke har vist det ringeste tegn på at have superkræfter, noget, som ingen har lagt mærke til andre end ham selv. Og uden superkræfter er Will dømt til at ende i "sinkeklassen" mellem de andre undermålere, eller som skolen diplomatisk kalder det: "Helte support".

Da Will imidlertid kommer i en presset situation over for den flammekastende Warren og opdager sit talent, bliver han rykket op blandt heltene, hvor skolens hotteste pige, Gwen, kaster sin kærlighed på ham.

Men hvem skal han vælge? Gwen eller hans gamle veninde, Layla, der er virkelig forelsket i ham?

Meget typisk og forudsigelig

"Sky High" er en sammenkogning af to meget typiske temaer: "ungdoms-, high school film" med identitets-kriser, kærester, venner, mobning og hvad der ellers hører sig til, samt superhelt-møder-sperskurk-film, hvor hævn og superskurkeplaner hører sig til.

Og man skal tage filmen, for hvad den er: god underholdning, som man ikke skal lægge det store i, og den er såmænd også hyggelig og sjov nok til en aften hjemme foran fjernsynet, men ligefrem gå i biografen og betale penge for den, ville jeg nok ikke anbefale.

Man bliver underholdt - jovist, men den har også sine svagheder især at den er meget forudsigelig samt det, at den bruger en del lidt for typiske klichéer fra andre helte/skurke- film og -tegneserier. Her tænker jeg både på historien, personkarakteristikken og især på det "supermands-lignende" tegn, som oftest kastes i hovedet på os som en overgang mellem sekvenserne.

"Sky High" har premiere fredag den 7. oktober 2005 i alle landets biografer.

ANNONCE
Del

Seneste nyt