Aniston

Skru op for livet

En selvhjælpsbog, der tør at være kort, fyldt med personlige historier, og som, ikke mindst, ikke er belærende.

Foto: Pretty Ink - Skru op for livet Foto: Pretty Ink
Jeg vil gerne starte med at indrømme, at selvhjælpsbøger bestemt ikke er, hvad jeg typisk tager ned fra boghylden.

Og jeg må også indrømme, at jeg ikke er blevet omvendt af Michelle Hviids bog ”Skru op for livet”. Men i samme åndedrag må jeg sige, at jeg fik rigtig meget ud af at læse hendes bog.

Hvis selvhjælpsbøger har ét formål, så er det at få mig som læser til at tænke over mit liv, og hvordan jeg kan anskue nogle ting i mit liv anderledes, så nuværende uoverskuelige problemer pludselig bliver overskuelige.

Og det er netop, hvad Michelle formår med sin bog. Og det gør hun på trods af, at jeg blev noget skeptisk, da jeg læste om Michelle på nettet og bag på bogen – som nok er, hvor de fleste starter, når de skal vælge en selvhjælpsbog.

Bag på bogen kan man bl.a. læse, at Michelle som 25-årig grundlagde Runningdinner.dk, på tv lavede hun programrækken Michelles Mission og hver lørdag kan du høre hende i P4’s ”Så har vi balladen”. Derudover er Michelle foredragsholder og nu også forfatter.

Hvis du Googler Michelle Hviid, får du et kig ind i en enestående bolig, som hun selv har designet fra gulv til loft og væg til væg. Og det ville ikke undre mig, hvis du også finder Michelle Hviid, når du slår op i ordbogen under Netværker. Som en afsluttende ”detalje” skal nævnes, at hun var single og mor til 2 børn, mens hun iværksatte og – med stor succes – gennemførte alt dette.

Det hele lød næsten for godt til at være sandt – og denne research satte kun en stor streg under min skepsis overfor selvhjælpsbøger.

Overraskelsen
Men jeg må indrømme, at jeg hurtigt blev positivt overrasket, da jeg begyndte på selve bogen. Michelle fortæller nemlig ikke mig som læser, hvad jeg bør gøre. Hun fortæller derimod, hvad hun selv har gjort – og hvorfor! Og så kan du vælge at tage hendes erfaringer og manifest til dig. Eller lade være.
 
Michelle har skrevet et manifest, der indeholder 20 punkter, og det er det manifest bogens kapitler er opbygget efter.
Punkt 1: Tro på fællesskabet (kapitel 1)
Punkt 2: Handl på dine drømme (kapitel 2)
Punkt 3: Del meget (kapitel 3)
Osv.

Korte afsnit
Jeg er glad for flere ting i bogen. Og en af de skønne ting er, at hvert afsnit er skrevet i korte og konkrete afsnit.

Afsnittene beskriver typisk en episode i Michelles liv og har en tankevækkende og/eller inspirerende pointe. De korte afsnit er medvirkende til, at du nemt finder tilbage til de pointer hun så gavmildt deler ud af.

Michelle fortæller i korte træk, at det vigtigste er, at  man med jævne mellemrum mærker efter i stedet for at fortsætte ud af livets landevej på ”cruise control”.


"Skru op for livet" er skrevet af Michelle Hviid og udgivet af Pretty Ink.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce