Aniston

Skomani

Når et par bliver til to og tre... De fleste kvinder elsker smukke ting, og for mit vedkommende er det sko

Har du nu fået et par sko til? Sådan lød det næsten i kor fra mine veninder sidst jeg mødtes med dem. Svarede lidt flovt at de faktisk havde været på tilbud, selvom deres moderne præg og mærke ikke ligefrem signalerede, at der havde siddet et skrigende gult tilbudsmærke på dem.
ANNONCE
Skomani
Side om side står de og spejler sig op i ruden. Høje, som lave, skinner og glitre de i kulørte farver. Og ind imellem bliver de taget ned fra deres piedestal, vendt og drejet, sukket over og beundret. Fascination af sko går igen hos mange kvinder. Et par sko, er for mange kvinder, en lige så stor passion som smykker eller tasker, er for andre. Det er de små detaljer, som mønstret, snudens form og remmen, der gør hvert par sko unikke.

Hvorfor er det, at jeg, som millioner af andre kvinder verden over, elsker denne beklædningsgenstand mere end nogen anden?

At bære forskellige sko, alt efter om vi shopper, er på studiet eller til fest, er ikke længere en sjældenhed blandt kvinder. Vi skifter oftere og oftere sko efter lejligheden, og vil helst have en hel række at kunne vælge imellem derhjemme.

Er det, det omskiftelige stilbarometer, der bestemmer, hvor mange sko vi køber, eller er det fordi vi har en ubevidst passion for dem. Sammen med tasker, er sko, et af de accesories, som er gået fra at være en praktisk og uforanderlig sag, til at være det tilbehør mange kvinder får bedømt deres stil ud fra. Det er slet ikke tilfældigt, hvilken taske de fleste kvinder vimser rundt med, den er nøje valgt efter design, kvalitet og udseende. Valgt efter hvilket signal vi, som kvinder, vil sende.
ANNONCE
Skomani
Kvinden er som skaden

Der er ikke meget fornuft over os kvinder, når vi foran en skobutik begejstret udbryder: "Ihh... hvor er de søde!" - og derefter flår fat i vores venindes eller kærestes arm, og før de aner det, har vi hevet dem med ind i butikken.

Men historisk set har smukke og værdifulde genstande altid været objekt for menneskelig fascination. Kvinder og mænd har i mange århundrede gjort sig smukkere ved, at bære tøj af fine og farverige stoffer og glitrende smykker. Dette billede har ikke ændret sig meget. I dag køber vi stadig ting, vi mener får os til at udstråle skønhed og klasse.

Her præsenteres en række af de mest populære sko:

Pump: En damesko, som er lukket og uden remme og snøre. Skoen kan forekomme i adskillige farvekombinationer, højder og materialer.

Slinback: En sko, hvor snuden er lukket, og hvor en hælestrop bag på skoen holder foden fast. Hvis der ikke er en snude, er der derimod tale om en sandal.

Step-in: Her består skoen af en sål og en front. Det er en nem sko at komme i, men til gengæld er den heller ikke velegnet til at løbe og danse i.

Ballerina: Skoen ligner meget en pump, da den er lukket og uden
Thong: En thongsko er en sandal, dog kendetegnet ved en strop som sidder mellem første og anden tå.

Stiletten: Sidst men ikke mindst stiletten, som måske er allermest er kendt som Carries fra "Sex and the City" foretrukne sko. Men også skoen der gør alle kvindeben lækre og selvtilliden høj. En undervurderet skomodel for mit vedkommende, og dette på trods af at jeg er 175 cm. høj!
ANNONCE
Del

Seneste nyt