Aniston

Skønhed og pleje

All around skønhedstips til pleje og problemer

Det er ikke alle mennesker, der har lyst til at bruge tusinder af kroner på hudplejeklinikker, cremer og midler mod skønhedsproblemer. Og hvorfor skulle man egentlig også betale i dyre domme til disse ting, når der findes så mange billigere og endda bedre løsninger lige ud på dit badeværelse eller i dit køkken?
ANNONCE
Skønhed og pleje
Ens hjem er fyldt med løsninger på hud - og skønhedsproblemer. Og nej, løsningen er ikke nødvendigvis i de dyre cremer, der pænt står på hylden. Men derimod findes de i dit køkken og i dit køleskab.

At blive smuk, pleje sin krop og få den hud, vi alle drømmer om, kræver ikke meget mere end et par enkelte og billige tricks.

Poser under øjnene
Pensl områderne omkring dine øjne med sødmælk og lad det sidde i 10 minutter. Skyl af med vand. Behandlingen fjerner døde hudceller, og hvis den gentages regelmæssigt, altså dagligt, igennem flere uger/måneder, strammer det huden op.

Trætte og hævede øjne
Har du hævede og trætte øjne om morgen eller på grund af stress og træthed, er der flere ting, man kan gøre. Læg en skive kold agurk på hvert øjenlåg og slap af med dem på i 10 minutter. Det frisker og køler.

 • Du kan også bruge kold kamillete, dyp to vatrondeller i te'en og læg dem over øjet. Det både beroliger og lindrer. 


 • Sidst men ikke mindst kan man putte et par teskeer i fryseren hver morgen, og så lægger dem på øjenlågene.

  Små fine rynker
  Den bedste løsning mod fine rynker er at duppe med hæmoride creme. (Men hvem køber frivilligt det?)

  Glans til huden
  Hvis du vil have en sund og glansfuld hud, så lav en blanding af mælk og vand og sprøjt på i løbet af dagen.

  Tørre læber
  Hvis du har tørre læber, så børst dem blidt med en tandbørste, det fjerner de døde hudceller. Du kan eventuelt tilføre dem fugt med en god læbepomade bagefter.  

  Bumser
  Gnid citronsaft på bumsen, og den vil gå væk lynhurtigt, da citronsaft udtørre bumser.

 • Hvidløg er det perfekte hjælpemiddel. Skær et friskt hvidløg over og gnid det flere gange henover bumsen, og den vil hurtigt forsvinde. Hvidløgssafter indeholder nemlig bakteriedræbende stoffer og er dermed perfekt til små bumser. 


 • Tandpasta smøres på bumsen, inden du går i seng. Pebermynten beroliger huden og tørrer bumsen ud, og det betyder, at du kan vågne op med klar, frisk hud dagen efter.

  Dampbad - Frisk og sund hud
  Ønsker du, at din hud skal stråle af friskhed, så er den bedste løsning at give sit ansigt et dampbad. Der findes flere forskellige slags dampbad, men det mest normale er at koge noget vand, hælde det op i en skål og så bøjer man sig ned over det kogende vand, så dampene ryger op i ansigtet. For at få den bedste virkning, anbefales det, at man lægger et håndklæde over sig.

 • Dampbad nummer 2: Smør vaseline i hele hoved og følg ovenfor nævnte vejledning. Dette skulle gøre huden blød og smidig. 

 • Dampbad nummer 3: Rensende dampbad med timian. Tilsæt en lille håndfuld tørrede timian eller en dråbe æterisk olie. Timian er bakteriehæmmende og sårhealende. 


 • Dampbad nummer 4: Tilsæt en lille håndfuld tørrede koriander eller en dråbe æterisk olie. Koriander modvirker infektioner og er generelt styrkende for huden. 


 • Dampbad nummer 5: Beroligende dampbad med kamille. Tilsæt en lille håndfuld tørrede kamilleblomster eller en dråbe æterisk olie. Kamille renser og beroliger huden.

ANNONCE
Skønhed og pleje
Irriteret  hud med røde pletter
Er din hud irriteret, eller har du små røde pletter, så smør pletterne ind med yoghurt naturel. Det er mælkesyren i yoghurt, der sørger for, at porrerne i huden trækker sig sammen, og det giver ro til huden og dermed formindsker det røde udslet.

Solskoldet hud
Har du fået for meget sol i ansigtet og er blevet rød, kan du nemt lave en kølende og hjælpende maske. Tag en halv pakke gær og bland den med lidt mælk. Smør det nu i ansigtet og læg dig afslappende ned i 20 minutter. med masken på. Masken stivner og skal forsigtig skylles af med lunkent vand bagefter. Læg nu en god dagcreme og din hud er ikke lige så brændende rød som før.

 • Du kan også smøre det solskoldede sted ind i yoghurt, dette skulle mindske smerten og være ligeså godt som aftersun. 


 • Er man blevet solskoldet eller bare har udtørret hud, skulle bananskiver også være godt.

  Blå mærker
  Hører du til dem, der meget let får blå mærker, kan du prøve at spise rigeligt med peberfrugt (helst den røde), kiwi, appelsin, melon, papaja, solbær og andre C-vitaminrige frugter og grønsager.

  Negle
  Vil du gerne have smukke fingernegle, så læs Artiklen "Negle" som beskriver vejen til sunde og smukke negle. Ellers skulle det være rigtig godt at bade sine negle i olivenolie.

  Bløde fødder
  Lider du af hårde hæle og tørre fødder, så er løsningen ganske let. Start med enten at gå i bad eller lav et varmt fodbad. Lad fødderne være i vandet et stykke tid, så de bliver rigtig bløde. Fil så dine hæle med en hælefil, så alt det hårde kommer væk. Tør dine fødder i et håndklæde og smør dem derefter ind i en fed creme. En god creme er Niveas den blå. Bare smør rigtig godt med creme på og så put fødderne ind i en plastikpose i 15 minutter. Eller smør fødderne ind i en fed creme inden du gå i seng, put de creme-indsmurte fødder i et par sokker og sov med dem på.

  Udover nævnte skønhedstips, så drik masser af vand. Det kan ikke siges nok! Vand giver smuk hud og renser kroppen. Og så husk endelig at bruge solcreme hver dag, samt fjerne make up og rense huden inden du går i seng.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce