Aniston

Skarp konkurrence til vinterdepression og andre dårligdomme

LongoVitals nye Longo-serie med de mest populære kosttilskud.

Du kunne rive et par måneder ud af kalenderen lige nu, sætte dig på en flyver og rejse til en tropeø, slikke sol, drikke masser af vand og spise sundt dagen lang. Det skulle nemlig være så godt for sjælen.

MEN ... Hvis du ikke har tid og råd til den slags, kan du også vælge at nappe et kosttilskud eller to og dermed forsøge at få mere energi i den kolde og mørke hverdag og gøre noget godt for din krop og dit sind.

Disse måneder er nemlig faktisk højsæson for vinterdepression og for sygdom i hobetal, og det koster på energikontoen.

Der er dog nogle få ting, som du kan sørge for at give din krop, så din krop giver dig overskud retur. Og nogle af disse ting har LongoVital netop sendt på markedet i en ny serie, som de har kaldt Longo.

I serien findes således både D3-vitamin (D3 stærk), Kalk, Omega-3 og, hvis skaden allerede skulle være sket, Echinacea-tabletter, som er gode, hvis du er træt og forkølet, fordi de små tabletter, der i øvrigt smager af sundhed og lakrids, kan være med til at mindske træthed og udmattelse og i øvrigt vedligeholder immunforsvaret. 

Nedenfor kan du se, hvad de forskellige kosttilskud skal gøre godt for i Klinisk diætist, Anne Louise Knudsens, gennemgang af egenskaberne.


LongoVital Longo er netop kommet i handlen til vejl. udsalgspriser fra 24,95 kr. 
ANNONCE
Den nye Longo-serie fra LongoVital. - Skarp konkurrence til vinterdepression og andre dårligdomme Den nye Longo-serie fra LongoVital.
Omega-3
Omega-3 fedtsyrer har en positiv effekt på menneskekroppen. Når vi indtager omega-3 via kosten eller som tilskud, omdannes det til eikosanoider, der er betændelsesdræbende. Denne effekt har positiv indvirkning på en lang række sygdomme. Og omega-3 fedtsyrer kan, ikke mindst, være med til at forebygge mange lidelser. Omega-3 afhjælper smerter hos mange gigt-patienter, men fiskeolien kan også være med til at forebygge og bedre hjerte-kar-sygdomme, depression, astma, psoriasis, cancer, diabetes. Nyere studier har desuden vist, at omega-3 fedtsyrer har en positiv indvirkning på Alzheimers patienter. Derudover anbefales gravide at spise omega-3 fedtsyrer, da studier viser en lang række positive effekter for både mor og barn under graviditeten.
 
Kalk
Fra overgangsalderen anbefales kvinder at tage kalk som tilskud. Dette for at forhindre afkalkning af knoglerne, som specielt kvinder er udsat for.  For mænd gælder anbefalingen om et tilskud fra ca. 65-års alderen. Når du er over 60 år, har du større risiko for at udvikle knogleskørhed, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på dit indtag af kalk. For at optage kalk er det nødvendigt at få nok D-vitamin sammen med kalken. Kombinationen af en tablet med både kalk og D-vitamin er derfor at foretrække. Kalkindtaget er også vigtigt i børneårene, da kalk er afgørende for knoglevæksten.  Drikker dit barn ikke mælk eller spiser mælkeprodukter, vil et tilskud af kalk være at anbefale. Udover at være et afgørende element for vores knogler har kalk også stor betydning for muskelsammentrækning, impuls-ledning i vores nerver, vores blodtryk samt som element i størkningen af vores blod.
 
D-vitamin
Der dannes D-vitamin, når solens UVB-stråler rammer vores hud. Det er derfor hovedsagelig i sommerhalvåret, vi danner D-vitamin. Om vinteren tærer vi på lageret af D-vitamin, som dannes gennem sommerhalvåret. D-vitamin optages i inaktiv form via kosten. Det bliver derefter omdannet til den aktive form, som kroppen kan anvende, når solens stråler rammer huden, og det inaktive D-vitamin bliver omdannet til en aktiv form i nyrer og lever. Det er derfor både nødvendigt at spise D-vitamin og komme ud i solen. I Danmark skinner solen ikke nok til, at vi kan være dækket hele året rundt. D-vitamin er derfor godt at tage som tilskud i vinterhalvåret. D-vitamin er nemlig nødvendig for, at kroppen kan optage calcium, som er yderst vigtigt for dannelse af knogler samt forebyggelse af knogleskørhed. D-vitamin bruges også af immunforsvaret samt har betydning for kroppens muskelfunktion. 

Echinacea
Kom forkølelsen eller influenzaen i forkøbet ved at booste dit immunsystem med C-vitamin, zink og echinacea. C-vitamin er vigtigt for dit immunsystem og er sammen med jern nødvendigt for, at vi kan danne de 20 aminosyrer som kroppen har brug for, når der skal dannes protein. Mangel på zink har vist sig at svække immunsystemet, og det er derfor vigtigt, når man gerne vil booste sit immunsystem ikke at være i zink-underskud. Flere studier viser desuden, at echinacea har en positiv effekt, hvis du er ved at blive forkølet eller løbe ind i en influenza. Echinacea booster immunsystemet og gør dig modstandsdygtig over for virusangreb.
                                                                                                                                   

Se evt. mere om Anne Louise Knudsen på Diætpiloten.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce