Aniston

Skab et bedre kontormiljø - hjemme eller på arbejdspladsen

Det er vigtigt at have det godt fysisk og mentalt, når man arbejder. Det gælder både, hvis du udfører arbejdsopgaver hjemmefra, men bestemt også når der er tale om det miljø og de faciliteter, du møder ind til på jobbet. Ønsker du at blive klogere på, hvordan gode faciliteter skabes, kan du med fordel læse med her.

Find ergonomisk korrekte løsninger
Ligegyldigt om du arbejde hjemmefra eller fra arbejdspladsen, er det vigtigt at have ergonomisk korrekte løsninger. Får du ondt i kroppen af dit arbejde, eller slider du på anden vis på den ved repetitivt eller stillesiddende arbejde, er det måske blevet tid til forandring. Overvej for eksempel følgende tiltag:

  • Hæve sænkeborde så du kan skifte imellem at arbejde henholdsvis stående og siddende. Det er ikke godt for os at sidde ned for mange timer om dagen, og af den grund har mange god gavn af hæve sænkeborde. Bordene fås i forskellige prisklasser og i forskellige designs til enhver smag.
  • Har du problemer med at kigge ind i en skærm meget af dagen, kan du prøve at lege lidt med forskellige tiltag i den forbindelse. Der findes for eksempel briller, der sorterer det blå lys fra. Du kan også forsøge dig med at ændre afstanden til din skærm.
  • Til de tidspunkter, hvor du sidder ned, bør du også have en kontorstol, der ikke belaster din krop på uhensigtsmæssig vis. Prøv dig frem og find frem til det rette for dig og dine arbejdsdage.
ANNONCE

Der findes flere andre ergonomiske tiltag, du kan overveje. Tag for eksempel udgangspunkt i, hvilke gener du oplever i forbindelse med dit arbejde, og udarbejd ud fra dette en løsning på problemet. Det kan omhandle alt lige fra det rette hæve sænkebord til en computermus, der ligger godt i hånden.

Hold fritid og arbejde adskilt
Arbejder du også helt eller delvist hjemme i perioder, kan det være særligt vigtigt at være skarp på, hvornår du arbejder og hvornår du har fri. Glider disse to aspekter af dit liv sammen, kan det i værste fald gå ind og påvirke dit mentale velvære og din oplevede følelse af at være stresset.

Måder at holde arbejde og fritid adskilt på kan for eksempel være ved at indrette et område af hjemmet specifikt til kontor og pligter. På den måde blandes det ikke ind i de områder, hvor du slapper af. Undgå også at besvare mails i fritiden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE