Aniston

Sin City

Endnu en tegneserie filmatiseres

7 ud af 6 stjerner
"Sin City" er en hård og kold by, den indeholder mange triste skæbner på både godt og ondt, men nok mest sidstnævnte. Filmen er hård, brutal og fyldt med action, mord og store navne, så kan det gå helt galt...
Sin City
Plottet

Hartigan (Bruce Willis) er en af de få ærlige politimænd i byen, han er ved at være en smule gammel og har hjerteproblemer, så han skal på pension, men i hans sidste time i tjenesten, vil han gøre et sidste forsøg på at redde en lille pige fra den modbydelige Roark jr., der ellers har smag for at voldtage og lemlæste de små englebørn.

En af de næste skæbner man introduceres til er Marv (Mickey Rourke), en meget stor, hårdhudet og ikke særlig køn skabning. Han er en rigtig slagsbror, der ikke har problemer med nogen form for samvittighed, før han møder den skønne Goldie (Jamie King), der er den første kvinde, som vil bruge tid på ham. Men lykken er kort, for Goldie bliver myrdet, og Marv er meget opsat på at finde gerningsmanden, så han kan torturere personen og hævne sin elskede.

Filmen

Hvis du ikke har læst tegneserien, har du nok rimelig svært ved at følge med i de første 30-45min, fordi den skifter imellem de forskellige personers historier og skæbner, men filmens opbygning har et formål. Historierne krydser hinanden og selvom det virker lidt forvirrende i starten, findes der en dybere mening, og man skal nok blive præsenteret for den.
ANNONCE
Sin City
Idet filmen primært er lavet i sort/hvid, bruges der ofte farve effekter i den, grønne øjne, røde læber, langt lyst hår, det giver en mulighed for at lægge ekstra tryk på visse følelser, og det fungerer faktisk rigtig godt, selvom det kan se lidt surrealistisk ud.

Selve det færdige produkt er faktisk blevet rigtig godt, der er massere af action, både i form af biljagter, slagsmål, skyderier, tortur og nedslagtninger, og fordi det er baseret på en tegneserie, gør det ikke noget, at handlingen er "lidt" overdrevet til tider. Man keder sig i hvert fald ikke.

Som pige må jeg nok indrømme, at jeg er glædeligt overrasket af valget til de kvindelige roller.

Den gamle bydel "Old Town" styres nemlig af de prostituerede selv og sikke nogen flotte kvinder, der er blevet valgt til de roller. Her snakker vi om kvinder, der rent faktisk har former, og "tøj"stilen er ret sej - dét, blandet med deres heftige attitude, gør, at den kvindelige del af publikummet også er på dupperne, i hvert fald alle dem af jer, der synes Uma Thurman var sej i "Kill Bill", for kvinderne her er nogle ægte kællinger på den fede måde.

Alt i alt er det altså god underholdning og action stort set fra start til slut, du vil måske ikke fundere over meningen med livet bag efter, men hvad pokker, vi skal vel også bare underholdes en gang imellem.

En film for alle, der er vilde med ond tortur, meningsfyldt vold og duller.

Links

Vil du vide mere om filmen eller bestille dine billetter allerede nu, er muligheden her:

Den officielle hjemmeside

Sin City på Imdb

Bestil billetter hos Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt