Aniston

Sig farvel

- Hvad præster ved om sorg.

7 ud af 6 stjerner
Julia Lahmes mor døde af kræft for fire år siden. I "Sig farvel - Hvad præster ved om sorg" begiver hun sig på jagt efter svar om sorgen.
Sig farvel
I 2005 udgav Pretty Ink bestselleren "Sig ja! Hvad præster ved om kærlighed", hvor Sissel-Jo Gazan talte meget personligt med danske præster om kærlighed.

Med bogen "Sig farvel - Hvad præster ved om sorg" har forfatter og tidligere chefredaktør på Cosmopolitan Julia Lahme begivet sig ud på en lignende mission - men med fokus på sorg, og hvordan man får håbet og troen på livet tilbage efter at have mistet en, man holdt af.

Julias mor døde af kræft for fire år siden, og Julia havde i den forbindelse brug for at tale med nogen, der kunne give hende håb om, at der var lys for enden af sorgtunnelen.

"Hvordan kommer man igennem sorgen over at miste?" lyder bare et af hendes spørgsmål.

Præsters syn på sorgen
I bogen har hun begivet sig ud i Danmark for at tale med seks præster, som tilbyder hende og andre sørgende hjælp på hver deres meget personlige måde. Og Julia må undervejs konstatere, at ingen kan tage sorgen og smerten fra én, for den er en del af livet, men præsterne kan tilbyde et større perspektiv at se sorgen i, hvilket hun reflekterer over undervejs.

Præsterne kan lindre sorgen - uanset om man er religiøs eller ej - og, ikke mindst, vise, at den er alment menneskelig og noget, som alle mennesker gennemlever - om det så er et menneske, et job eller andet, man sørger over at have mistet.

Selv om bogen er selvransagende, så kan den også hjælpe andre med bearbejdelsen af sorg - og vise, at der er lys og håb forude, selv om tabet måske virker altoverskyggende lige nu. Den kan også give et indblik i, hvordan man hjælper andre, der er i sorg, og hvordan man forholder sig til den sørgende.
ANNONCE
Sig farvel
100 % Lahme
"Sig farvel" er en livsbekræftende og smuk bog, der ikke kan undgå at sætte tanker i gang, både hos den, der lige har mistet, og den, der tænker over livets store spørgsmål.

Udover de seks samtaler med præster indeholder bogen stemningsgivende billeder og finurlige citater om livet, døden og sorgen.

Julia Lahme har tidligere udgivet bogen "Hvor lagde jeg babyen", hvor hun også reflekterer over sin mors død, selv om den handler mest om hendes nye tilværelse som mor og de udfordringer, der følger med. Og "Sig farvel" er skrevet på samme meget personlige facon.

"Sig farvel - Hvad præster ved om sorg" er udgivet af Pretty Ink i september 2009 og har en vejl udsalgspris på 249,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce