Aniston

Shopping om 25 år

Kom med på en rejse ind i fremtiden

Fremtidens shopping bliver helt anderledes end den måde vi shopper på i dag. I fremtiden vil vi stræbe efter så indvidualiserede produkter som muligt, og vi vil ikke købe dem i en forretning, men designe dem i vores eget hjem.
Shopping om 25 år
Hvis man skal være helt fremme i skoene i forhold til at vide, hvordan fremtiden ser ud, og hvad der kommer til at være moderne fremover, så skal man tage et kig i Rolf Jensens bog "Fremtidsmagerne- inspiration til nutiden fra 2030" fra 2005.

Bogen er en tidsrejse frem til år 2030, hvor du eksempelvis kan se, hvordan folk bor, hvordan vi arbejder, hvordan den økonomiske fremtid ser ud og hvordan vi holder ferie.

Personlige produkter    
Et område bogen behandler er, hvordan vi som forbrugere vil købe ind i fremtiden. Inden for detailhandelen beskrives det, hvordan udviklingen er, at flere og flere produkter er personlige produkter i stedet for masseproducerede vare.

Folk efterspørger i højere grad produkter, der er unikke, da de vil have noget andre ikke har. Derudover skal de være in
I 1920'erne skabte samlebåndet billige produkter, og flere mennesker fik derfor råd til at købe en bil eller andre industriprodukter. Siden dengang er det blevet muligt at in
Ikke kun på bilmarkedet kan den tendens ses, hvor forbrugerne efterspørger inBuild a Bear", hvor du kan designe din egen bamse, ved eksempelvis at bestemme hvilket stof den skal laves af, hvilke øjne eller hvilke øre den skal have. Det at vi gerne vil have noget ingen andre har magen til, imødekommer Nike også, med deres service Nike ID, hvor du kan være med til at bestemme designet af dine sko.    

Ud fra disse klare tendenser vil efterspørgslen efter masseproducerede vare ifølge forfatteren til bogen forsvinde med tiden. Behovet for at udtrykke sig personligt, og udfolde sin in
ANNONCE
Shopping om 25 år
Dig som kunstner
Vi vil i 2030 ifølge forfatten producere vores egne ting i hjemmet ved hjælp af en FAB (fabulous fabrication), som i 2005 blev et teknologisk gennembrud indenfor produktionsmetoder. Med en computeranimation i 3D er det med en FAB muligt at skabe sine egne produkter i tre dimensioner i fysisk forstand.

Det vil i 2030 vil være normalt at have en sådan maskine stående i sit hjem, og du vil kunne sende og "udskrive" alt fra nye mobiltelefoncovere til vaser og smykker. Til den tid vil du kunne anskaffe en sådan maskine for under 10.000 kroner, hvor de udgaver der findes i dag koster omkring 200.000 kroner.

I dag bruges maskinerne i for eksempel sundhedssektoren til fremstilling af kunstige knogler og tænder. Derudover bruges de til produktion af reservedele, som ikke kan betale sig at producere i stort antal.

Denne revolutionerende teknologi vil ifølge forfatteren blive ligeså almindelig i hjemmet som computeren og Internettet er blevet det de sidste tyve år. Der vil generelt ske en ændring fra, at vi køber ting fra fabrikker som vi har gjort det siden industrialiseringen, til at vi i højere grad producere tingene i hjemmet. Denne udvikling kan også ses med hensyn til fremkaldelse af fotos, hvor vi tidligere fik en forretning til at fremkalde vores billeder, til at vi i dag selv kan printe dem ud ved at tilslutte vores digitale kamera til en printer.    

Tom tøjbutik
At opleve at komme ind i en tom tøjforretning ville de fleste mennesker i dag undre sig over, men begrebet "stangtøj" skulle høre fortiden til. Forfatteren fortæller, hvordan han i New York på Broadway i Levi's-butikken oplevede, at man slet ikke skal prøve sig frem til den rigtige størrelse bukser eller skjorte. Her skal man blot stille sig ind i en glascylinder, hvor man med sit gamle tøj på får scannet sine mål, samtidig med at maskinen forslår stil og farve.
 
Det er ikke kun Levi's-butikken, men flere og flere forretninger er begyndt at anvende denne serviceform, og hvor fremtiden også bliver, at man kan få skræddersyet sit tøj mens man venter.

Det at får skræddersyet noget handler igen om behovet for noget in
Vil du læse mere om, hvordan vi kommer til at shoppe om 25 år samt mange andre fremtidsperspektiver så få fat i Rolf Jensens "Fremtidsmagerne- inspiration til nutiden fra 2030", den er kun anbefalelsesværdig, især for den nysgerrige og trendsspottende person.
ANNONCE
Del

Seneste nyt