Aniston

Sharon Tate

Den smukke, højgravide skuespillerinde blev offer for et meningsløst mord.

Hun var en spirende stjerne, en kommende mor og en kærlig hustru. Men hun skulle aldrig opleve at få den strålende karriere hun var blevet spået, eller at se den søn hun bar under sit hjerte. 26 år gammel, to uger før fødslen blev hun myrdet.
Sharon Tate
8 August, 1969
Sharon sukkede dybt, da forbindelsen til London blev afbrudt. Hun havde netop haft en samtale med sin mand Roman, der ville sikre sig, at hun havde det godt.

Sharon havde overbevist ham om, at hun havde det fint. Det var ikke sandt. Faktisk var hun træt og øm, og savnede Roman forfærdeligt. Hun var højgravid, om to uger ville deres første barn komme til verden.

En klæbende, hed varme lå som en tung dyne over Los Angeles denne lørdag aften. Bakkerne over Beverly Hills tilbød dog en forfriskende kølighed i sensommervarmen. Det var heroppe hun boede i det store hus, der lå afsides fra det larmende Hollywood.

Den unge kvinde følte sig utilpas, tung og besværet som hun var af sin fremskredne graviditet.

Hun var heldigvis ikke alene i huset. Tre af hendes nære venner boede hos hende: hendes ekskæreste og nære ven Jay Sebring, og kæresteparret Abigail Folger og Woyciech Frykowski.

Sharons humør lettede, da Jay, Frykowski og Folger tog hende med hen på yndlingsrestauranten. Omkring klokken 22:30 var de atter hjemme i det store hus - det sted der kort efter skulle blive skueplads for rendyrket brutalitet.

Den nat hørte Sharons nærmeste naboer skud i nærheden af Sharons hus. Da de ikke hørte mere, gik de i seng. Omkring samme tid hørte lederen af en ferielejr mindre en mil væk et skingrende kvindeskrig: "Oh God, no, please don't! Oh, God, no, don't, don't..." Han kørte omkring i området, men fandt intet usædvanligt. Natten henlå atter i stilhed.

Fra Jay til Roman
Sharon Marie Tate kom til verden i januar 1943 i Dallas, Texas. Efterhånden som hun blev ældre begyndte folk at kommentere hendes enestående skønhed. Folk stirrede efter hende på gaden og hun fik tilbudt flere modeljobs. Sharon var dog ikke så interesseret i modeverdenen, hendes drøm var at blive skuespillerinde. Denne drøm forfulgte hun.

I
ANNONCE
Sharon Tate
1964, 21 år gammel og allerede en spirende stjerne, mødte hun Jay Sebring, førende hårstylist i Hollywood. De to faldt for hinanden, og indledte et forhold.

Men da Jay faldt på knæ og friede til hende sagde hun nej. Hun vidste, at hun ville droppe sin karriere så snart hun blev gift - og på dette tidspunkt var karrieren det vigtigste i hendes liv.

Sharon medvirkede herefter i filmen 'Eye of the Devil'. Indspilningerne foregik i London, og da de var færdige blev hun i byen hvor hun befandt sig i modeverdenen og på dens mange natklubber.

Det var på en af disse natklubber, at hun mødte Roman Polanski, en polsk filminstruktør.

Der var et temmelig lunkent forhold mellem Sharon og Roman i starten. Først da Sharon medvirkede i Romans film 'Fearless vampire killers' gik det pludselig op for dem, at de var forelskede. Kort efter flyttede de sammen i Romans lejlighed i London.

Jay Sebring var knust over Sharon og Romans forhold. Han insisterede på at møde Roman, inden han ville slippe Sharon. Skæbnen ville det, at de to unge mænd kom godt ud af det med hinanden, og Jay forblev parrets nærmeste ven i de følgende år.
 
I Januar i London 1968 friede Roman til Sharon. Han beskrev hende som sin engel, den perfekte kvinde. Sharon sagde ja, og de planlagde et hastebryllup i London. Fire dage før sin 26års fødselsdag blev hun gift med Roman Polanski.

Herefter flyttede parret til LA, og blev hurtigt en del af en gruppe der omfattede flere kendisser. Polanskis vennekreds inkluderede et par han havde kendt siden sin ungdom: Woyciech Frykowski og hans kæreste Abigail Folger.

Graviditeten
I slutningen af 1968 fandt Sharon ud af, at hun var gravid. Overvældet af nyheden, jublende lykkelige begyndte det unge ægtepar at lede efter et større hjem til deres baby. Det var her Sharon fandt det store hus i bakkerne over Beverly Hills.

Derefter skiltes de vordende forældre i et par måneder: Roman skulle instruere en film i London, og Sharon skulle filme i Italien. Roman, der før havde skubbet til Sharon for at få gang i hendes karriere, var nu meget bekymret for hende og det ufødte barn. Han bad hende om ikke at filme.

Sharon ville dog ikke høre tale om at droppe projektet. Hun forsikrede Roman om, at alt ville gå godt. Men optimismen faldt snart til jorden. Hun havde det svært under optagelserne, pint af hævede fødder og ømme ben.

Da de hårde indspilninger var færdige, mødtes Sharon med Roman i London. Gensynet var glædeligt. I London lavede hun en fotoserie hvor hun åbnede gaver, krammede sin mave og holdt babytøj op for fotografen, smilende og leende.

I sommeren 1969 vendte hun alene tilbage til LA. Roman blev i London for at færdiggøre sin film. Af bekymring for Sharon bad han Jay, Folger og Frykowski om at bo sammen med hende, indtil han selv kunne vende hjem til hende.
ANNONCE
Sharon Tate
Politiets fund, 9. August 1969
Klokken otte om morgenen ankom Sharons husholderske til det store hus. I en ildevarslende stilhed opdagede hun et lig, der lå i en blodpøl på husets store plæne. Hysterisk skrigende slog den forfærdede husholderske alarm.

Da politiet ankom, fandt de et syn så rystende, at de aldrig senere skulle glemme det.

På den smukt vedligeholdte plæne med sit frie udsyn over LA, lå to kroppe. Den ene var en hvid mand i tredverne, med skudsår i hovedet og kroppen brutalt oversået med stiksår. Den anden var en ung kvinde, med langt, brunt hår. Hun lå i sin natkjole, der var plettet af blod efter adskillige knivstik.

I en bil i indkørslen fandt de et lig af en teenagedreng, skudt ned.

Da betjentene nåede den store stue fik de endnu et chok. Her lå en ung, højgravid, blond kvinde på gulvet, smurt ind i blod. Et reb om hendes hals forbandt hende med et andet lig, en ung mand, der også var blevet brutalt myrdet.

De fem ofre blev identificeret. Manden i bilen var teenageren Steve Parent. De to på plænen var Folger og Frykowski. I stuen, forbundet med reb, lå Sharon og Jay.

Alle ofrene, undtagen manden i bilen, var blevet dolket adskillige gange. Sharon var blevet ramt 16 gange. Fem af sårene var i sig selv fatale.

Sharons navn ødelægges
Roman blev informeret om mordene. Han rejste straks til LA, hvor politiet udspurgte ham og vennerne. Jo mere de gravede i sagen, jo mere mystisk blev den. Sharon havde været unik, og alle lod til at kunne lide hende. Motivet til mordene var ikkeeksisterende.

Chokbølgerne gik gennem Hollywood som aldrig før. Stjernerne flygtede ud af byen, mens andre installerede omfattende sikkerhedssystemer i deres huse. De sendte deres børn ud af byen, hyrede vagter.  Ingen forblev upåvirkede af det motivløse mord. Roman selv mistænkte alle.

Nysgerrigheden om mordene fik medierne til at spekulere. Sladderblade publicerede billeder af Sharon, der kunne opfattes som værende fotos af sataniske ritualer. Det viste sig senere at være billeder fra hendes film 'Eye of the Devil'.

Men skaden var sket. Sharons navn blev slæbt gennem mudderet af pressen. Hun blev beskyldt for skrækkelige ting, der ikke havde hold i virkeligheden. Siden da har man set Sharons navn lænket sammen med ondskab og sindssyge.
ANNONCE
Sharon Tate
Morderne afsløres
Det var først i november 1969, mens hun sad inde for en anden forbrydelse, at Susan Atkins i et svagt øjeblik pralede om, at hun myrdede Sharon Tate.
 
Susan Atkins angav derefter dem hun havde arbejdet sammen med, heriblandt Charles Manson.
Han havde instrueret fire af sine tilhængere i at myrde alle i 'Det udvalgte hus', mens han selv blev på sin ranch.

Den skæbnesvangre nat var en morderisk, fanatisk gruppe på fire, trængt ind på grunden.

Her blev de opdaget af teenageren Steve Parent, der netop havde sat sig ind i sin bil for at køre væk. Han blev beordret til at stoppe bilen, og derefter skudt.

Inde i huset blev de fire beboere samlet i stuen. Jay Sebring bad indtrængende om, at den gravide Sharon ikke blev skadet. Hans forsvar blev fatalt. Han var den første af de fire der blev dræbt.

Efter at have set det brutale mord på deres ven lykkedes det Frykowski og Folger at stikke af. De løb i hver sin retning da de nåede ud på den store plæne. Det hjalp dem ikke. De blev begge overmandet og stukket ihjel.

Sharon havde bedt for sit liv, bønfaldt gruppen om at bortføre hende, og lade hende føde sit barn, før de slog hende ihjel. Susan Atkins beskrev Sharons desperate bønner med et grin: "Please, don't kille me. Please, don't kill me. I don't want to die. I want to live. I want my baby. I want my baby."

Til slut blev Atkins træt af at høre på Sharons paniske bønner, og stak hende ihjel. Inden morderne forlod huset skrev de "svin" på fordøren med Sharons blod. Lidt over midnat vendte de tilbage til Charles Manson på ranchen.

Efter mordet
Roman gav alle sine ejendele væk efter mordet, ude af stand til at beholde minder om den lykkeligste tid i sit liv, der var blevet så brutalt afsluttet.

Han blev i LA indtil morderne var arresteret. Derefter rejste han til Europa og fortsatte sit virke som filminstruktør, altid med Sharons navn i sine tanker.

Sharon blev begravet med sin spæde søn i armene. Hun efterlod sin mand, sine forældre og to søstre, knuste af sorg over den meningsløse tragedie.

Billeder fra: www.moviescreenshots.blogspot.com
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce