Aniston

Shall We Dance

Stricklyn Ballroom versus Dirty Dancing. Den nye dansefilm "Shall We Dance" vil tage de fleste mennesker med storm

8 ud af 6 stjerner
Jeg har været til Galla Premiere for filmen "Shall We Dance", som får premiere i de danske biografer den 29/4 05, og jeg vil hermed give jer min varmeste anbefaling af den, da det er en virkelig god film, som sidder i tankerne og kroppen længe efter, den er slut.
Shall We Dance
"Shall We Dance" er instrueret af Peter Chelsom, men er faktisk en genindspilning af den japansk film af samme navn fra 1996, som dengang blev instrueret af Masayuki Suo.

Denne film har det hele: den er god, sjov, sød og ikke nok med det, så har den en lang række af gode og kendte skuespillere på listen, såsom Jennifer Lopez, Richard Gere, Susan Sarandon og mange flere. Så det er en film, der kan ses af både mænd og kvinder. Men pas på, de latinske rytmer får temperaturen til at stige.

Kort fortalt

Filmen handler om en mand ved navn John Clark, som næsten lever det perfekte liv med sine børn og sin kone, men alligevel er han ikke helt lykkelig. En følelse af tomhed præger ham, men han kan ikke finde ud af, hvad det skyldes.

En dag på vej hjem fra arbejde ser han en kvinde i et vindue ovenpå en danseskole, og han bliver hurtigt betaget af hende. En dag bliver betagelsen dog for meget for ham, og han skynder sig af toget og løber ind på danseskolen, hvor han melder sig til et begynderkursus i dans, bare for at se hende.

Men hvad han ikke regnede med var, at han ville begynde at elske at danse, men hvordan kan han have denne kærlighed for dans og et venskab med en kvinde, uden at fortælle sin familie det? Og hvor let er det lige at have et hemmeligt danseliv, uden at det bliver opdaget?
ANNONCE
Shall We Dance
Filmen indeholder masser af virkelig flot og fræk latinamerikansk dans, skøn musik og selv, når filmen er slut, kan man mærke tangorytmerne i kroppen.

Her flere timer efter filmen er slut, tager jeg mig selv i at danse tango med mig selv rundt i stuen. Det er som om, at musikken og dansen fra filmen lever i min krop, og når jeg lukker mine øjne, er jeg næsten i Buenos Aires slum engang i 1880'erne.

Jeg har lige bestilt soundtracket til filmen og har aftalt med mig selv, at jeg nu vil lære at danse Tango, og efter hvad jeg kunne høre på snakken efter filmen, så er jeg ikke den eneste, der har fået vækket denne danselyst. Selv flere mænd ønskede at lære disse forførende og forbudte trin.

Så tag kæresten med i biografen, og nyd filmen sammen. Måske bliver jeres danselyst vækket, og så er det jo bare om at få meldt jer til et dansekursus.

Sommeren 2005 bliver en sommer i Tango'ens navn, hvor vi dristigt pirrer hinanden med danserytmerne og de forførende blikke, mens vi alle synger sangen, "Santa Maria": "Hay milonga de amor, hay temblor de gotan, este tango es para vos" Som er med i filmen.
ANNONCE
Shall We Dance
Jeg vil slutte af med denne sætning fra filmen: "Manden er rammen, kvinden er billedet - Mand, dans og vis hende frem"

Læserservice:

Tangoguiden

Lyrics: Santa Maria
Del

Seneste nyt

Annonce