Aniston

Shakira

Den columbianske skønhed og latinodronning Shakira

Hun er kendt for sin mavedans, sit store krøllede, lyse hår, og frem for alt hendes evne til at skrue et rytmisk latinonummer sammen. Her er historien om sangerinden Shakira.
Shakira
Shakira er efterhånden en ret anerkendt sangerinde og sangskriver. Hun har de seneste år lukket det ene dansehit ud efter det andet.

Det er stadig de samme rock og latinorytmer, men så lækre og sprøde numre, at enhver føler sig som en salsaekspert til hendes musik. "Whenever Whereever", "Undernenath Your Clothes", og den seneste "La Tortura" er kun få af de utallige hits, hun de sidste mange år har spyttet ud.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll blev født den 2. februar 1977 i en fattig familie fra Barranquilla, Colombia.

Hendes mor er fra Colombia og hendes far fra Libanon. Shakira skrev sin første sang som 8-årig, vandt talentkonkurrence som 10-årig, og lærte at spille på guitar som 11-årig. I 1990, i en alder af 13 år, flyttede hun til Bogota for at blive model.

I en alder af 13 år skrev hun en pladekontrakt med Sony og et år efter udsendte hun sit første album med titlen "Magia" (Magic). Pladen blev en knap succes, og ikke meget bedre gik det med hendes næste album "Peligro" (Danger). Heller ikke hendes korte karriereskift som skuespiller i en Colombiansk serie blev nogen succes.

En ukronet dronning

Det skulle dog ikke blive ved med at gå knap så godt for Shakira. Hun vendte tilbage til sin sangkarriere, og i 1995 udsendte hun albummet "Pies Descalos" (Barefeet), hvorfra singlen "Estoy Aqui" blev et stort internationalt hit.

Senere kom albummet "Dónde Están Los Ladrones" (Where are the thieves?), som var en produktion til intet mindre end 3 millioner dollars. Dette album blev der taget godt imod, hvilket også resulterede i en "MTV Unplugged" udgave af albummet.

Efter at have opnået stjernestatus over det meste af Latinamerika, udsendte Shakira i 2001 sin første engelsksprogede album ved navn "Laundry Service".

Albummet kom direkte ind på en 3. plads på den amerikanske pop hitliste. Singlen "Whenever Wherever" røg ind som nummer 6, og kun et år efter udgivelsen modtog albummet 3 gange platin. I 2002 udsendte hun et greatest hits album, og i 2004 en DVD med ti sange fra hendes verdensturne i 2002-2003.
ANNONCE
Shakira
Efter at have turneret med albummet skrev Shakira godt 60 numre, både på engelsk og spansk. Her blev de 20 bedste numre udvalgt til to albums, hvoraf det første blev udsendt i juni i år, og det næste til november.

Albummet der udkom i juni har navnet "Fijación Oral Volume 1", og det næste kommer til at hedde "Oral Fixation 2". Hvor det første udelukkende er på spansk, vil det næste være på engelsk.

Jeg kan huske, første gang jeg så musikvideoen til "Whenever, Wherever", som var det første hit fra "Laundry Service". Med det her store krøllede lyse hår, de spartanske mængder "vildmandstøj", og de bare fødder, dansede hun ude i ørkenen med galoperende heste omkring sig.

Hun var vild og anderledes dengang, og det synes jeg stadig hun er i dag, når hun indsmurt i sort olie danser og ryster sin mave i videoen til hendes seneste single: "La Tortura".
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce