Aniston

Sexchikane

Finder du dig i det?

Er sexchikane stadig et tabu? Bliver det ikke taget alvorligt nok? Er det mere udbredt end man tror? Det mener HK i hvert fald. De får cirka 500 henvendelser hvert år om sexchikane, og det mener de kun er toppen af isbjerget.
Sexchikane
Det er svært præcis at sige, hvor udbredt det egentlig er, og det er et emne, der ofte jokes med. Men for den enkelte kan det give mange kvaler og psykiske mén. Især hvis ikke man formår at sige fra overfor chikanen.

Men hvad er sexchikane egentlig?

Det er en disciplin indenfor mobning, og det har som formål at få magt over et andet menneske. Måske er det nogle steder et resultat af en grov humor, men grænsen går der, hvor den enkelte føler sig krænket. Man kan sige, hvad som helst, så længe alle ingen parter føler sig krænket. Men derudover har EU defineret, hvad sexchikane er:

Verbal sexchikane
Forslag, forventninger eller krav om seksuelle tjenester eller pres for seksuel aktivitet. Aggressiv flirt og bemærkninger med seksuelle antydninger, tilnærmelser eller sjofle bemærkninger, nedsættende eller krænkende sprog. Aggressive bemærkninger om udseende eller påklædning. Tillægsnavne eller stemplende ord, morsomheder eller vittigheder af seksuel natur.

Fysisk sexchikane
Nedstirrende eller sjofle blikke, uanstændig gestus, unødvendig berøring, kærtegn, kniben eller lænen sig op ad kollegaens eller den ansattes krop. Den mest ekstreme fysiske sexchikane er voldtægt. Derudover opfatter EU også udstilling eller fremvisning af pornografiske billeder som
sexchikane.


Så, føler du dig chikaneret, skal du ikke finde dig i det!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce