Aniston

Sex

Tabuen løfter sig... delvist

Sex er ikke længere et tabu. Man ser det konstant i medierne, folk bliver yngre og yngre, når interessen starter, og det er et stort samtaleemne blandt de unge. Det er helt legitimt at have et sexliv, men hvorfor er der så, så mange, der har svært ved at tale om sikkerhed og prævention?
ANNONCE
Sex
Bla bla bla

De fleste taler rimelig frit om sex, hvem de dyrker det med, hvor henne, hvor meget, var det godt eller skidt etcetera. Mange, stadig primært fyre, praler decideret om antallet af forskellige partnere, men et emne dukker desværre alt for sjældent op: beskyttelsen.

Køb din egen beskyttelse

En kollega fortalte mig om en oplevelse, han engang havde haft som servicemedarbejder: "En mor kom engang og spurgte mig, om jeg havde styr på kondomstørrelser, eftersom hendes teenage-datter og datterens kæreste ikke selv havde mod på at købe beskyttelse, så jeg stod og måtte hjælpe hende med at finde rundt i de forskellige varianter. Hun ville jo heller ikke komme hjem med noget alt for avanceret til dem.".

Min tanke er så; "Hvis du er gammel og moden nok til at dyrke sex, så er du godt nok også gammel og moden nok til selv at investere i din egen beskyttelse!"

Jeg forstår godt, at moderen hellere ville købe det til dem, fremfor at ende op med en gravid teenager, men hvorfor er det så svært og pinligt for dem selv at skulle købe en pakke kondomer? Er det ikke et eller andet sted mere pinligt at bede mor om hjælp til sit sexliv?
ANNONCE
Sex
Mødre

Min mor vidste godt, at jeg en dag skulle til at dyrke sex, så fra den dag jeg fyldte 13 år, begyndte hun at indsnige små kommentarer om brugen af beskyttelse ret ofte i vores samtaler, faktisk ved hver en given lejlighed hun lige kunne finde.

Hver eneste gang noget kom til at handle bare en lille smule om sex, startede maskineriet, og ud kom gentagne gange: "Husk at bruge kondom!". Dengang jeg var tretten, havde jeg ingen egentlig interesse i sex, og jeg syntes, at det var vildt klamt, hver gang hun nævnte det, men til gengæld lærte jeg i en tidlig alder, at sikker sex er en nødvendighed og ikke noget, man skal skamme sig over.

Sikker sex er sjovt
ANNONCE
Sex
Jeg forstår ikke, hvorfor sikker sex skal være så tabubelagt. Når alle er så interesserede i sex, hvorfor så ikke også interessere sig for sin og andres sikkerhed? Man undgår en masse meget ubehagelige sygdomme, der kan medføre stor smerte og irritation. Nogen kan endvidere medføre sterilisation og døden, og så slipper man også for at skulle håndtere "småting", som uønskede graviditeter og lignende.

Specielt med den tid vi lever i, i dag. Der er så mange forskellige valgmuligheder, og der er masser af måder, hvorpå man kan gøre præventionen mere sexet og sjovt. Bare få gang i kreativiteten, for der er masser af farver og teknikker, der kan kombineres på talrige måder for at sætte lidt kulør på tilværelsen.

For sikker sex er den bedste sex.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce