Aniston

Sex and the City

Pigerne fra "Sex and the City" er tilbage i en forrygende film udgave.

8 ud af 6 stjerner
Hvis 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' er årets drengerøvs film, så er der ingen tvivl om, at 'Sex and the City', uden sammenligning, er årets tøse film.
Sex and the City
Det er fire år siden, at sidste afsnit af tv-serien om de fire karrierekvinder, "Sex and The City" kørte over skærmen herhjemme. Siden da har man dog kunne se den på TV3, i utallige genudsendelser.

Men nu er pigerne: Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda tilbage i en stort anlagt filmversion af den populærere komedieserie.

Det var meningen, at filmen skulle være lavet året efter serien stoppede, men produktionen gik i stå, da Kim Cattrall træk sig ud på grund af uenigheder om hendes gage. En aftale kom dog endelig i orden i 2007, hvilket inkluderer at Cattrall får hendes egen tvserie.

Man behøver nødvendigvis ikke at have fulgt med i serien for at se filmen. Der er nemlig et lille elegant resumé i starten, der gør, at alle kan følge med.
ANNONCE
Sex and the City
Der er gået fire år siden sidst, og Carrie står nu foran at skulle giftes med sin kæreste gennem 10 år, John Preston, bedre kendt som Mr. Big.

Pigerne er blevet ældre, mere modne, og de er efterhånden begyndt at minde mere om en flok desperate husfruer end de sexede, singletøser, de var en gang. Selv Samantha er blevet sat!

Men pludselig en dag fortæller Mirandas mand, Steve, at han har været hende utro. Det får Mirandas verden til at bryde sammen, og til et af det forstående "bryllupsrehearsal dinners" kommer hun til at sige noget til Mr. Big, som hun måske aldrig skulle have sagt.

Mr. Big får derfor kolde fødder og efterlader Carrie ved alteret. Carrie er knust. Hun føler sig ydmyget og svigtet af den mand, hun elsker.

Men så er det jo godt, at man har sådan nogle gode veninder. De tager alle til Mexico, på Carries "bryllups rejse", hvor Carrie kommer sig over bruddet.Så da pigerne vender tilbage til New York, er Carrie stærkere end nogen sinde.
ANNONCE
Sex and the City
Formår at springe fra serie til film
Filmudgaven formår, med succes, at gøre det som andre tv serier, der har taget springet fra tv til biograf, ikke rigtigt har kunnet.

Filmen har nemlig overført hele seriens charme, humor og livskloge filosofier, og den føles på intet tidspunkt for lang, trods sin cirka to timer og 18 minutters lange spilletid.

"Sex and the City" kørte i otte sæsoner og vandt flere prestigefyldte priser, heriblandt en del Emmy'er og Golden Globes; da den udmærkede sig i at have velskrevne karakterer og en medrivende og til tider rørende historielinje.
ANNONCE
Sex and the City
Den var med til at revolutionere tv branchen tilbage i 1998, da serien startede. Mest fordi den giver et realistisk billede af storbykvinders sexliv og livsstil, og så var det første gang, at kvinder talte så åbenlyst om mænd, kvinder og sex i en amerikansk sitcom.

"Sex and the City" har gjort, at der er kommet stærke og uafhængige kvinder på tv, i en ellers mands domineret verden.

Den har inspireret og banet vejen for nye serier, så som "Desperate Housewives" og "Cashmire Mafia". Men ingen af "efterligningerne" har rigtigt kunne måle sig med originalen.

Serien er skrevet af forfatteren Candace Bushnell og er baseret på hendes egne oplevelser i New York, som Candace skrev om i en klumme i avisen; The New York Observer.
ANNONCE
Sex and the City
"Sex and the City" er som en eksklusiv accessory. Den er en skinnende diamantring, et sprudlende glas champagne, et par dyre højhælede sko.

Den er en rendyrket tøse film, men skulle en enkelt mand eller to få sneget sig med ind i biografen, er jeg sikker på, at de også nok skal blive godt og grundigt underholdt. Filmen er nemlig både sjov, hjertevarm og livsbekræftende.

Tøserne kan genses fra den 6. juni 2008, landet over.
ANNONCE
Sex and the City
Teknisk information
Engelsk titel: Sex and the City, USA, 2008.
Instruktør: Michael Patrick King.
Medvirkende: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth og Jennifer Hudson.
Genre: Komedie/Drama.
Billedformat: 1.85:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital
Længde: 148 min.
Dansk biograf premiere: 6. juni 2008.
Distributør: SF Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce