Aniston

Selvværd og selvbillede

Hvorfor fokuserer vi så ofte på de negative sider

Vi kvinder er specielt slemme til at fokusere på de "fejl", vi finder i spejlet, men er det, vi ser, virkeligt et forfærdeligt syn? Og hvorfor er det svært at se på ens gode træk, frem for at stirre sig blind på dem vi er knap så glade for?
Selvværd og selvbillede
Det er de færreste, der er så grimme, at det ikke kan andet end at springe én i øjnene, hver gang man kigger sig i spejlet, men alligevel hører man meget ofte brok fra især hunkønsvæsnerne, når de indfinder sig foran det.

Er det virkelig det nemmere, at hive fat i de negative sider, for der er mange, der har utroligt svært ved at rose sig selv, og er man i stand til at give sig selv komplimenter, bliver man lynhurtigt stemplet som en selvglad nar.

Det kan godt være for meget af det gode, hvis folk ikke er i besiddelse af nogen form for selvkritik, for der findes ikke fejlfrie in
Men er du ikke i stand til andet end at omtale dig selv som grim, fed eller hvad du nu lige synes dit problem er, gør det det en smule svært at føre en nogenlunde fornuftig samtale med dig; da det er jævnt kedeligt at lægge øre til den samme omgang ynkelige bræk gang på gang.

Prøv i stedet at finde nogen ting ved dig selv og dit udseende, som du godt kan lide. Dit smil, dine øjne, kindben, hænder, hvilken som helst del, du er tilfreds med. Jo mere du får flyttet fokus over på det gode, des gladere vil du blive og desto bedre vil du få det med dig selv og dit ydre.

Det er en rigtig god cirkel at komme ind i.

Selvfølgelig har vi alle prøvet at stå op en morgen, kigge os i spejlet, for så at få chokket og tænke: "Det kan ikke være sandt, det der, der stirre tilbage på mig!". Alle har deres gode og dårlige dage, kan du grine lidt af det i stedet for at gå i panik over synet, behøver det ikke ødelægge resten af din dag, for som regel smiler verden igen, hvis bare du smiler til den.
ANNONCE
Del

Seneste nyt