Aniston

Saw 2

Oh yes, there will be blood

6 ud af 6 stjerner
Enhver hærdet gyserfan har set gyseren "Saw", og husker den sindssyge "Jigsaw", som vil gøre alt for at se, hvor meget hans udvalgte fanger ønsker at leve... Nu har "Saw 2" premiere, men kan den leve op til etteren?
Saw 2
Jigsaw mener ikke selv, at han har blod på hænderne, når hans udvalgte fanger dør på grund af hans sindssyge fælder. Nej han mener nemlig, at han gør dem en tjeneste ved at udvælge dem, fange dem og give dem den endelige udfordring, som vil bevise hvor meget de egentlig ønsker at leve...

Hvis udfordringen ikke bliver udført indenfor den satte tidsramme, så er det med døden til følge, men det er jo ikke Jigsaws valg, nej det er deres eget, for det er jo et bevis på, at de ikke ønsker at leve stærkt nok.

Handlingen i "Saw 2"

Endnu engang er vi vidne til en af Jigsaws sindssyge og yderst gennemtænkte fælder. Denne gang har han udvalgt en gruppe personer, som sammen bliver lukket inde i et hus, men det er ikke et hvilket som helst hus, det er et Jigsaw-hus, altså der er ingen flugt muligheder, der er fælder, mordvåben, gåder og udfordringer overalt.

Men hvor let er det egentlig at løse disse ting, når man bliver holdt til fange med en bunke personer man ikke kender, og hvad er det lige for en ting de alle sammen har til fælles?

Ligesom i "Saw 1" sidder Jigsaw i sit pakhus og holder øje med de indespærret mennesker via overvågningskameraer, hvor han følger deres blodige kamp for overlevelse og det kan kun betyde en ting...

Bedømmelsen:

Ligesom de fleste andre, var jeg vild med "Saw 1". Jeg syntes at tvistet til sidst var det fedeste jeg længe havde set og derfor vidste jeg jo godt at det ville blive hårdt for "Saw 2" at leve op til det.

Filmen er ligeså sindssyg, skræmmende og fantastisk gennemtænkt, nøjagtig ligesom etteren, men denne gang drejer det sig om flere personer på en gang og det gør, at man ikke helt får den samme nervepirrende følelse som tidligere, for det er som om at der er sker for mange ting med alt for mange mennesker, og man når ikke helt at få den "personlige kontakt" til dem.

På rollelisten er der et par kendte navne, men de fleste er dog mere eller mindre ukendte skuespillere, hvilket for sin vis er meget godt. Det giver et ekstra pift at det ikke er personer, man har set på det store lærred før, men der er dog nogle af dem der ikke har de helt overbevisende skuespilpræstationer, og det ødelægger lidt.

I bund og grund er det en fed film, ikke helt på højde med den første, men stadig tæt på og slutningen ender også denne gang med et fedt twist, dog lidt gennemskueligt, hvis man er gyserfan som jeg; men helt klart en film jeg vil anbefale!

Der er vist ikke så meget andet at sige end: "Hvor meget vil du egentlig leve? Og hvor god er du til at lytte til det der bliver sagt? "

"Saw 2" har premiere den 20. januar 2006
ANNONCE
Del

Seneste nyt