Aniston

Sandheder fra en løgner

Julia Lahme har ganske enkelt gjort det igen!

10 ud af 6 stjerner
Sandheder fra en løgner
Julia Lahme har tidligere vundet en stor stjerne hos mig med bogen "Hvor lagde jeg babyen", og med hendes seneste bog "Sandheder fra en løgner - Krakelerede glansbilleder fra et voksenliv" har hun igen formået at få mig til at smile, grine, græde og være virkeligt godt underholdt af hendes helt specielle - og meget ærlige - skrivestil.

Minefelt af løgne
"Sandheder fra en løgner - Krakelerede glansbilleder fra et voksenliv" er ganske enkelt helt uimodståelig. Den handler om kvinders livsløgne og er fyldt med humor og selvironi, når skønne Julia Lahme, der i sin tid var chefredaktør på det hedegangne Cosmopolitan, afdækker både karriere-, familie- og kærlighedsliv som et minefelt af løgne.

Alle de hvide løgne, vi fyrer af i vores dagligdag som moderne kvinder, er nemlig ifølge Julia Lahme ikke nødvendigvis bevidste, og vi bemærker knap nok, at vi lyver for os selv, vores mænd, vores veninder og resten af omverdenen.

At være ærlig over for sig selv
"Sandheder fra en løgner" er altså en bog om at lyve. Ikke bare for sig selv - men også for bankrådgiveren og uskyldige børn, om den "allersidste" cigaret, om modebranchens kindkyssende hær af løgnere.

Men den handler også om de ting i tilværelsen, der er ægte - og om at være ærlig over for sig selv.

Løgne, vi selv tror på
Ligesom "Hvor lagde jeg babyen" er "Sandheder fra en løgner" en meget personlig fortælling om Julia Lahmes egne og andre kvinders livsløgne.

Den handler om alle de løgne om familien, kærligheden, jobbet og vores ambitioner, vi prøver at lokke andre - og os selv - til at tro på. Om hvordan vi lyver for at skåne os selv og hinanden og om, hvordan Julia selv pludseligt bliver træt af alle løgnene og ikke har noget imod at stå (og blive set) i køen i Aldi med billige bleer under armen flankeret af alle Østerbros drankere.

Hun gør nemlig op med sig selv, at hendes identitet ikke nødvendigvis står på hendes visitkort.

Som chefredaktør for modebladet Cosmopolitan levede Julia Lahme jo af at vise glansbilleder af det perfekte liv. Så da hun mistede sit job, ramte det store spørgsmål hende: Hvad var sandheden om hendes eget liv, nu hvor glansbilledet af karriere og succes krakelerer?

Offer for FinansGrisen eller ej...
"Sandheder fra en løgner" er en fantstisk bog, der er super velskrevet, og som alle kvinder, der ikke er 100 % ærlige overfor sig selv eller andre, bør læse (det vil sige ALLE kvinder - også dig!)

Når man selv har været offer for FinansGrisen, som Julia Lahme kalder den, lever man sig nok ekstra meget ind i hendes bog, der blandt andet fokuserer en del på den følelse, hun rendte rundt med, efter at hun var blevet fyret som chefredaktør for magasinet Cosmopolitan. Og når man selv er mor til et barn, man skiftevis knuselsker og bander langt væk, fordi man ikke får sin nattesøvn, hjælper det nok også på sagen.

Men andre vil nok også kunne leve sig ind i, hvordan man forsøger at ligne noget, man ikke er, udefra, mens man tumler med alskens modsatrettede følelser indeni.

Alle kan jo spørge sig selv: Er det overhovedet er ok at lyve? (Og hvis ja, hvor tit?)

"Sandheder fra en løgner" er skrevet af Julia Lahme og udgivet af Pretty Ink den 17. september 2010 til vejl. udsalgspris på 249,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce