Aniston

San Francisco

I left my Heart in San Francisco ...

If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there


Tidligt på sommeren var jeg for første gang i San Francisco. Jeg var afsted med min mand og min søn på lige knap 2 år.

Egentlig havde San Francisco været en drømmedestination i ganske lang tid. Men så kom der en lille dreng til verden, og man tager ikke lige på en 13-14 timers flyvetur med en baby ... Vi gjorde i hvert tilfælde ikke.

Men i maj syntes vi, drengen var blevet stor nok til en gedigen flyvetur. Og forældrene trængte til at få endnu en rejsedrøm opfyldt!
ANNONCE
Japantown en tidlig morgen - San Francisco Japantown en tidlig morgen
Det helt rigtige hotel
Flybilletterne kom hurtigt i hus, men hotellet var lidt mere en udfordring. Vi skulle være afsted i ti dage, så det skulle være et sted, vi kunne holde ud at bo i nogen tid. Det skulle være i gåafstand til centrum. Og det skulle være til at betale (ni nætter i San Francisco er nemlig ikke helt billige.)

Vi kiggede en del støvede hoteller med tunge gardiner, men på Hotels.com fandt vi Joie de Vivre-hotellet Hotel Tomo i Japantown. Og med Welcome Rewards sparer vi i længden det, der svarer til 10 pct. af prisen, så vi slog til efter at have siddet og studeret de fine billeder af det sjove animé-hotel i det centrale Japantown lige rundt om hjørnet fra hyggelige Fillmore Street, hvor blandt andet Marc By Marc Jacobs ligger sammen med hyggelige caféer, Starbucks og et af San Franciscos bedste pizzeriaer.
ANNONCE
Blot et lille glimt af de sjove gimmicks, Hotel Tomo kan tilbyde :) - San Francisco Blot et lille glimt af de sjove gimmicks, Hotel Tomo kan tilbyde :)
Japantown
Hotel Tomo og Japantown viste sig da også at være det helt rigtige valg. Centrum var ikke lige om hjørnet, men gåturen derind var overkommelig, og området er virkeligt hyggeligt med de mange byskilte, der både er skrevet på amerikansk og japansk. 

Herudover ligger der mange virkeligt gode asiatiske restauranter i området. Og butikkerne på Fillmore Street og omegn var bestemt et besøg værd.
ANNONCE
San Francisco
Shopping på NY-niveau
Gåturen gik dog ganske ofte mod byen og havneområdet.

I centrum ligger alle de velkendte amerikanske stormagasiner (Saks 5th. Avenue, Macy's, Nieman Marcus etc.) Herudover ligger der en del kædebutikker såsom Victoria's Secret, Nike, Levi's, American Apparel, Gap og mange mange flere.

Faktisk er San Francisco en mindst lige så god shoppeby som New York, den er bare hyggeligere og mere rolig.

Samtidig er byen, til trods for at dens indbyggere nærmest ikke sætter nogle børn i verden, den mest børnevenlige by, jeg nogensinde har oplevet. Der er legepladser overalt, og børn bliver taget godt imod alle steder!

Pier 39 og alle turisterne
Havneområdet, som ligger inden for gåafstand fra centrum, er, i modsætning til centrum, på ingen måde roligt! Men det er alligevel et besøg værd (men blive væk i weekenden, hvis du kan. Det er et turisthelvede!!) - også selvom man måske ikke er til gadegøgl og turistbutikker.

Her finder man bl.a. Pier 39 med tivoli, søløver og en del butikker og restauranter. Smut eksempelvis omkring Boudin Bakery, og nyd en clam chowder!

Det er også fra havneområdet, man tager båden fra San Francisco til Alcatraz.
ANNONCE
San Francisco er fyldt med smukke bygninger og hyggelige caféer. - San Francisco San Francisco er fyldt med smukke bygninger og hyggelige caféer.
På besøg på Alcatraz
Mit store ønske, da vi planlagde turen, var, at vi skulle sejle ud til netop Alcatraz. Det er jo lidt af et monument, der ligger derude i vandet, og det skulle opleves.

Vi blev da heller ikke skuffede, da vi tog båden over. Solen skinnede, og sælerne svømmede langs båden og fulgte os på vej.

Selve oplevelsen med Alcatraz var også helt unikt. Specielt på grund af stedets prisbelønnede audioguide, som lader både tidligere fanger og fangevogter fortælle fængslets historie.

Efter turen skal man næsten slå vejen forbi souvenirbutikken. Den er rent faktisk besøget værd!
ANNONCE
Alcatraz ligger lige uden for byen, og man kan se fængslet fra mange af byens høje punkter. - San Francisco Alcatraz ligger lige uden for byen, og man kan se fængslet fra mange af byens høje punkter.
Turen går uden for byen
Omkring San Francisco ligger der naturligvis også en række skønne steder, som man, som dansker, næsten bør opleve, når nu man har taget hele turen over atlanten.

Vi valgte at tage turen til Muir Woods og nyde de store (meget store) træer, som området har at byde på.

Turen derud bød på mange smukke sites undervejs - og naturligvis et stop ved Golde Gate Bridge, som fyldte intet mindre end 75 år, da vi var på besøg.

En gang SF er ikke nok!
Efter ni dage i San Francisco med masser af ro, Starbucks, sækkevis af indtryk og masser af nye bekendtskaber, var vi mætte.

Men det var nok ikke sidste gang, vi satte vores ben i byen. 

I left my Heart in San Francisco ...
ANNONCE
Fantastisk smukke Muir Woods - San Francisco Fantastisk smukke Muir Woods
Man skal forvente, at det går MEGET op og ned ad bakke i San Francisco. - San Francisco Man skal forvente, at det går MEGET op og ned ad bakke i San Francisco.
Ding ding! Husk en tur i cable car! - San Francisco Ding ding! Husk en tur i cable car!
Del

Seneste nyt