Aniston

Sæt en sund mund før smukke læber

Vi kvinder opprioriterer smukke læber, men glemmer alt for ofte den sunde mund – og det er farligt i længden.

Sæt en sund mund før smukke læber
Vi drømmer vel mere eller mindre alle om bløde og kysseklare læber og smukke hvide tænder, der næsten kan blænde på flere meters afstand.

Men hvide tænder og bløde velplejede læber, er ikke det eneste, der er værd at stræbe efter, hvis du gerne vil sende et strålende tandpastasmil.

Den usunde ånde
Tandkødet og din ånde fortæller nemlig langt mere om, om en kvinde er velplejet, end den smukkeste nuance på læberne.

Frisør- og make-up artist, Søren Hedegaard fortæller:

"Mundsundheden er helt afgørende for kvindens skønhed. Tænderne er kvindens dyrebareste smykke, og en velplejet bakteriefri mund med rene tænder og frisk ånde udstråler skønhed og velvære. Smilet udsender nemlig en fantastisk skønhedsværdi til omverdenen, og hvis ikke kvindens smil er intakt, mister det sit formål. Derfor bør kvinder fokusere på, at opnå den optimale mundsundhed.

"Mange kvinder gør rigtig meget ud af sig selv for at være smukke og lækre. De spiser rigtigt, motionerer, bruger make-up og rensecremer - you name it. Men vi ser ofte, at en del kvinder ikke fokuserer nok på deres mundsundhed og derfor ikke får børstet deres tænder og tandkød godt nok. De tænker først for alvor over mundsundheden, når tænderne gør ondt, eller tandkødet bløder, er rødt og måske hævet. Dårlig ånde kan også være et tegn på, at mundhygiejnen ikke er helt i top," forklarer eksperten; Formanden for Dansk Tandplejerforeningen, Elisabeth Gregersen.       

Gode råd til mundhygiejnen
Men det er nemt at gå i gang med at forbedre mundhygiejnen.

Du skal bare følge de her råd:

- Børst tænderne to gange dagligt i to minutter - gerne med en elektrisk tandbørste

- Brug fluortandpasta

- Brug tandtråd, tandstikker eller mellemrumstandbørste for at fjerne urenheder mellem tænderne

- Suppler eventuelt med mundskyl

- Gå jævnligt til tandplejer/ tandlæge. Tandplejeren har fokus på forebyggende tandpleje og tandlægen på behandlende tandpleje

Kilde: Elisabeth Gregersen, formand for Dansk Tandplejerforening

Foto: Istockphoto.com
ANNONCE
Del

Seneste nyt