Sæsonens lækreste opskrifter med avocado
Inspiration til køkkenet
Helleflynder, ørred og avocado ceviche
- 350 gram friske helleflynderfiletter skåret i 1,5 cm. tern
- 230 gram friske ørredfiletter (sushi kvalitet), skåret i 1,5 cm. tern. Her er det vigtigt at spørge fiskehandleren efter 'sushikvalitet', da fisken skal serveres råmarineret.
- 1 stor avocado halveret, udstenet, skrællet og skåret i mundrette firkanter.
- 120 gram palmehjerter (fra dåse), skåret i tern
- 1 porre, fint snittet
- 1 mellemstort, finthakket rødløg
- 4 teske finthakkede purløg
-
- 80 ml. olivenolie
- Saften fra tre citroner
- Friskhakket koriander
Tilberedning
Bland forsigtigt alle ingredienser i en stor skål. Tag en mindre skål og pisk olivenolie, citronsaft og lidt friskhakket koriander. Smag til med salt og peber. Bland forsigtigt dressingen over grøntsagerne og fisken. Cevichen stilles på køl i én til to timer. Før serveringen garneres med lidt friske korianderblade.
Nem avocadosuppe med selleri
- 1 liter hønsebouillon
- 1 avocado
- 4 stave selleri
- Salt og peber
Tilberedning
Kog sellerien i hønsebouillonen, tag stavene ud og si suppen. Bland den moste avocado i indtil den er helt opløst. Krydr og varm suppen op, dog uden at den koger. Server. -
Bon appetit.