Aniston

Sådan støtter du dit barns udvikling

Endnu en forældrebibel fra Netsundhedsplejersken.

8 ud af 6 stjerner
Sådan støtter du dit barns udvikling
I løbet af de første tre leveår udvikler et barn sig i et helt ekstremt tempo. Har du en gang været vidne til denne udvikling, ved du, at det går hurtigere end hurtigt!

I bogen "Sådan støtter du dit barns udvikling - Fra tilfreds baby til glad tumling" fortæller hele Danmarks sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen om, hvilken udvikling - især mentalt og følelsesmæssigt, men også motorisk - det lille barn gennemgår henover de tre ¨år. Og hun fortæller om, hvordan man som forældre bedst støtter barnet undervejs.

Fokus på de tre første leveår
"Sådan støtter du dit barns udvikling" er inddelt i to dele.

I den første del følger Helen Lyng Hansen uge for uge det lille barns udvikling fra fødslen til ca. 1 1/2 år.

I anden halvdel beskæftiger hun sig med tumlingealderen frem til barnets tredje leveår.

For hvert alderstrin sætter hun fokus på, hvordan barnet kommunikerer, hvordan det sanser og oplever sin omverden, hvordan det sover og spiser, hvordan det leger og lærer, og hvilke udviklingsmæssige milepæle, der hører netop denne alder til.

Det hele sker under hensyntagen til, at børn er meget forskellige, og at guldklumperne ikke altid (faktisk meget sjældent) kan sættes på formel!

Alt det, forældre bør vide
Bogen er således propfyldt med nyttig viden for alle forældre, som gerne vil forstå, hvad deres baby eller lille barn gennemlever i de første leveår, og hvordan man med enkle aktiviteter kan støtte barnets udvikling.

Bogen rummer desuden en række cases med forældre, som med deres baggrund som hhv. psykolog, jordemoder, hjerneforsker m.m. måske har en lidt anderledes oplevelse af deres barns første leveår end vi andre har.

Netsundhedsplejersken
Helen Lyng Hansen er kvinden bag den meget velbesøgte hjemmeside netsundhedsplejerske.dk.

Her har hun hjulpet tusindvis af desperate eller almindeligt bekymrede småbørnsforældre gennem årene.

Hun er desuden forfatter til bøgerne "Sådan får du dit barn til at sove" og (sammen med Sigrid Riise) "De bedste (bedste)forældre" (begge 2010). Herudover har hun udgivet en dvd, der handler om, hvordan man får sit barn til at sove, og (jeg taler af erfaring), hun har som oftest fat i den lange ende.

Derfor havde jeg også glædet til at kaste mig over denne bog, der, som "Sådan får du dit barn til at sove", er en slags opslagsværk, som man kan læse fra ende til anden, men som man egentlig får mest ud af, hvis man læser i den undervejs, så man følger barnets alder, mens man læser.

Må bare ejes
"Sådan støtter du dit barns udvikling - Fra tilfreds baby til glad tumling" er endnu et seriøst bud på en must-read bog for nybagte forældre.

Den er troværdig, saglig og indeholder det meste af det, du behøver at vide om dit barns udvikling. Og så er den skrevet i en uformel tone, der samtidigt gør den underholdende og læseværdig.

Nu hvor jeg ved, den eksisterer, ville jeg meget nødigt undvære den!

"Sådan støtter du dit barns udvikling - fra tilfreds baby til glad tumling" er skrevet af Helen Lyng Hansen og udgivet af Gads Forlag den 7. april 2011.
ANNONCE
Sådan støtter du dit barns udvikling
Del

Seneste nyt

Annonce