Aniston

Sådan laver du hurtigt og nemt sund mad

Mange af os har hverken tid eller overskud til at stå i køkkenet og lave både sund og lækker mad. Når vi kommer hjem fra arbejdet efter en lang og travl arbejdsdag, er vi oftest udkørte, og har bare brug for at slappe af og måske finde noget fra køleskabet, der kan blive til noget hurtigt og nemt aftensmad. Men det behøver faktisk ikke at være hverken tidskrævende eller specielt besværligt at lave sund og lækker mad til hele familien. Læs med her og få inspiration til, hvad du skal bruge for at lave en sund menu. 

Find inspirationen til de sunde retter

Når du skal du lave et sundt måltid handler det først om finde ud af, hvilken ret, som du vil imponere med. Derfor bør du først hente inspiration på f.eks. diverse madblogs på nettet eller anbefalinger fra venner eller kolleger. Der er masser af inspiration at hente både på nettet og i din omgangskreds. Der findes efterhånden også et hav af madprogrammer på tv, og det er ikke usandsynligt, at der også er noget inspiration at hente der. Mangler du stadig den rigtige sunde ret kan du bruge en god gammeldags fysisk kogebog, hvor du helt sikkert også kan finde sunde retter i.

Hav styr på det rigtige udstyr i køkkenet

Når inspirationen er på plads, og du har fundet den rigtige opskrift, skal du sikre dig, at du har alt det rigtige udstyr i køkkenet, så du har mulighed for at tilberede din sunde menu med de rigtige køkkenredskaber. De vigtigste køkkenredskaber, som du kommer til at bruge, er b.la. pander, solide gryder, spækbrætter og de skarpeste knive. Fisk er f.eks. noget af det sundeste du kan spise, og hvis du mangler noget udstyr i dit køkken, kan du f.eks. finde en udbenerkniv fra Gastrotools, der er velegnet udstyr til en sund fiskeret.

Vælg kvalitetsråvarer

Udover inspiration og det rigtige udstyr har du selvfølgelig også brug for gode, sunde og friske råvarer, så din ret får masser af dejlig smag. Tag et smut forbi din lokale fiskemand eller grønthandler og gå på opdagelse i deres store udvalg. De vil helt sikkert også hjælpe dig med råd og vejledning omkring, hvordan du bedst kan tilberede råvarerne. Samtidig kan det godt betale sig at betale lidt ekstra for nogle gode råvarer, så du er sikker på altid at få råvarer af høj kvalitet med hjem.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce