Aniston

Sådan kan du sikre dit hjem til fremtiden

Vil du i gang med at bygge dit nye hus, eller bor du allerede det helt perfekte sted, hvor du ser dig selv blive gammel sammen med din udkårne? Så kan der være god grund til allerede nu at gøre dig tanker om at fremtidssikre din bolig. Der er en række overvejelser, du kan tænke ind, som kan være med til at gøre dit hjem praktisk at bo i både nu og fremover, når man er kommet op i årene. Vil du høre mere om, hvad du kan gøre for det, så får du her nogle et par gode forslag.

Sikr dit hus økonomisk

Det kan være en god idé at sikre dig økonomisk, hvis du en dag ikke selv er i stand til at træffe beslutninger angående huset. Det kan både være udarbejdelse af et testamente eller en fremtidsfuldmagt. Ved at overveje dette er der nogen, der kan tage over, så dine pårørende ikke står med det fulde ansvar for din bolig.

Udse dig nogle gode og familievenlige rammer for dit hus

Hvis I tænker på eller er godt på vej til at gå fra to til tre, kan I med fordel vælge at gå efter et hus, hvor der er plads til familieforøgelse eller mulighed for at skabe det. Et kontor, som du lige nu kan drage nytte af, kan fx på sigt blive til et børneværelse. Det kan også være, at dit hjems værelsesfordeling kan omstruktureres eller ombygges, så der er værelser til alle.

Tilpas dit hus til dine fremtidige behov

Har du i sinde at bo i dette hjem resten af dit liv, er der flere måder, hvorpå du kan gøre dit hjem til en ældrevenlig bolig. Det er nemlig vigtigt, at dit hus passer til dit behov. På sigt kan du tænke i de baner at indsætte foranstaltninger til fx kørestols- eller rollatorbrug og generelt indrette din bolig med hensigtsmæssige hjælpemidler, som gør den daglige gang i huset nem og tilgængelig.
Overvej de indvendige rammer i huset:

  • Døre. Her kunne det være skydedøre til brede døre, der kan komme en kørestol igennem.
  • Trappeelevator, hvis huset har 1. sal.
ANNONCE

Udendørs kunne det være:

  • Niveaufri adgang til husets indgang eller en rampe, så du nemt kan komme op ad trappen til dit hus.
  • Nemme varmekilder som fx varmepumpe, fjernvarme eller jordvarme.
  • En nem og vedligeholdelsesfri have.
Del

Seneste nyt

ANNONCE