Aniston

Sådan gør du hverdagen mere bæredygtig: Fra genanvendelige sugerør til vatrondeller

Der er mange ting, du kan gøre, for at leve en smule mere bæredygtigt og miljøvenligt. For det behøver ikke at være så svært at mindske sit klima-aftryk – du kan altid starte med at ændre de små ting i hverdagen. 

Synes du det er svært at overskue, hvor du lige skal starte? Så er du langt fra alene!

Vi har gjort det nemt for dig, så hold på hat og briller – her får du nemlig nogle af vores bedste tips og tricks til en lidt mere bæredygtig hverdag (på den nemme måde). At leve mere bæredygtigt og simpelt behøver hverken at være besværligt eller ubekvemt.

Genanvendelige sugerør sparer dig for mikroplast

Har du hørt om genanvendelige sugerør før? Hvis du ikke har, er det næsten et under, for genanvendelige sugerør er alt, vi hører om, når det handler om sugerør. Sugerør er nemlig store syndere, der ofte ender i havet og skader havets dyr.

De genanvendelige sugerør findes blandt andet i stål, silikone og bambus, og der er fordele og ulemper ved hver slags. De fås i forskellige længder og tykkelser, så det er nemmere at drikke af, hvis du eksempelvis drikker en smoothie eller milkshake – og så fås de også med knæk, hvis du foretrækker det.

Flere og flere supermarkeder boykotter de traditionelle sugerør i plastik, så det kan være en god investering for dig. Du kan tilmed få genanvendelige sugerør, der kan pakkes sammen, så de er lige til at have med på farten. 

Miljøvenlige rengøringsmidler beskytter både dig og miljøet

Miljøvenlige rengøringsmidler har været til at finde i den lokale brugs længe, men det er først for nyligt, at de har fået ekstra stor opmærksomhed. Det er nemlig intet nyt, at miljøvenlige rengøringsmidler med eksempelvis Svanemærket er til at finde i supermarkedet – der kommer bare flere til nu. 

De miljøvenlige rengøringsmidler kommer i miljøvenlig pakning, som kan genanvendes, men også selve midlet er miljøvenligt. Miljøvenlige rengøringsmidler er lavet uden skadelige stoffer, hvilket gavner både dig og miljøet, så du ikke får allergi, og miljøet ikke får skadeligt kemi.

Bomuldsrondeller, der kan vaskes og bruges igen og igen

Sidst men ikke mindst vil vi pege på de genbrugelige bomuldsrondeller, som også er blevet helt vildt populære. Det er en erstatning for vatrondeller, så du i stedet får bomuldsrondeller, der kan vaskes og genbruges.

Fjerner du makeup hver aften, bruger du mindst 2 vatrondeller om dagen – og ofte lidt flere. Med genanvendelige bomuldsrondeller får du et produkt, der kan vaskes og bruges igen mange, mange gange.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce