Aniston

Sådan får du nemt en bedre indretning i stuen

Det er ikke altid lige nemt at indrette husets rum. Du skal tage højde for plads, lysindfald, farvesammensætning og alle mulige andre ting, for at give rummet den perfekte balance. Særligt dagligstuen sætter krav til indretningen, fordi det er her, du opholder dig mest. Rummet skal være indrettet efter praktiske forhold, men det skal samtidigt være indrettet, så det giver rummet en hyggelig og afslappet stemning. Det er det vi kigger på i denne guide. Læs med, og få tips til, hvordan du nemt kan skabe en bedre indretning i din stue.

Undgå klaustrofobiske rum

Der er ikke noget, der kan få et rum til at se lige så uoverskueligt ud, som hvis det er fyldt med for mange ting. Det gælder både møbler, planter og nipsting. Hvis rummet er for fyldt, bliver det klaustrofobisk at opholde sig i det, og dette giver alt andet end den behagelige stemning, man ønsker i sin stue. Den klaustrofobiske stemning kan også opstå, hvis alle dine møbler står ind mod væggen. Der må gerne være lidt luft mellem væggen og f.eks. sofaen. Selvom du mister en lille smule plads herved, er det med til at give meget mere luft til stuen, hvilket gør rummet meget mere indbydende at opholde sig i.

Vær modig i din indretning

I mange år har det været udbredt at indrette i sorte, hvide, grå og beige nuancer, og idéen med indretningen har været, at den ikke skal gøre for meget opmærksom på sig selv. Denne trend er dog ved at vende, og flere producenter er begyndt at producere sofaer og lænestole i statementfarver som sennepsgul og kongeblå. Det kan klart betale sig at indrette med disse farver. Dette sikrer, at din stue ikke bliver kedelig, og det giver stuen et mere unikt præg, som skiller sig ud fra de neutrale indretninger. 

Generelt kan det anbefales, at prøve at gøre stuen unik. Dette kan f.eks. også gøres ved at integrere dine personlige fotos i indretningen ved at fremkalde dem og hænge dem op. Vær heller ikke bange for at bruge f.eks. arvede møbler eller kunst i din indretning. Det gør stuen personlig, og en personlig stue får dig til at føle dig hjemme. 

Husk belysning

Du må ikke glemme at tænke ovre belysning, når du indretter. Lyset spiller en enormt stor rolle for hvordan et rum opleves. Stuen skal gerne indeholde flere forskellige typer lys for at det samlede udtryk bliver helt perfekt. Til det overordnede lys er det oplagt at anskaffe en pendel. Alternativt kan du vælge en væglampe, hvis der er for lavt til loftet i din stue. Det overordnede lys kan suppleres med en standerlampe ved sofagruppen, som vil give et praktisk læse- eller strikkelys. Du kan også skabe rigtigt meget hygge ved at placere en bordlampe på sofabordet. 

Læg en plan for indretningen

Det sidste tip i denne guide går ud på at planlægge indretningen grundigt, og det er måske det vigtigste tip overhovedet. Med planlægning forstås bl.a., at du sørger for at måle din stue op, inden du går ud og får inspiration til møbler til stuen. Det kan virke banalt, men det er noget, som mange glemmer at tænke på. Der er ikke noget mere irriterende end at finde den perfekte sofa eller den smukkeste loftslampe for så blot at konstatere, at den ikke kan være i rummet, når du får den med hjem. 

Et andet aspekt af planlægningen går på at være konsekvent i indretningen. Hvis du lægger en plan for indretningen på forhånd, undgår du at komme til at stå med inventar, som peger i alle mulige forskellige retninger og får rummet til at se rodet ud. Sørg for at vælge et gennemgående tema eller en gennemgående stil, og hold dig til den. Dette vil give dig en dagligstue i balance.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce