Aniston

Sådan får du mere ud af din træning

Dette indhold er sponsoreret 

Måske er du en af den mange danskere der har som nytårsforsæt at melde sig ind i et træningscenter, spise sundere og løbe mere, eller måske har du trænet i mange år og kender træningscenteret som din egen baglomme. Uanset hvad oplever de fleste at på et tidspunkt at gå i stå med deres træning, miste motivationen eller nå et punkt hvor de ikke længere ser den samme udvikling eller de samme resultater som før. Derfor er det en god ide at tænke over hvordan du kan få mere ud af din træning. Denne artikel giver dig et par gode råd til hvordan du kickstarter og får mere ud af din træning.

Brug supplementer

Hvis du træner meget og har en aktiv hverdag er det vigtigt at sørge for, at kroppen har den energi og de vitaminer den har brug for. De fleste får nok af disse gennem en varieret kost, men hvis du træner meget er det en god ide at bruge supplementer. Supplementer som proteinpulver, vitaminer og kreatin er med til at øge din muskelmasse og hjælpe din krop med at genopbygge sig selv efter træning, samt at give kroppen den energi den har brug for under fysisk aktivitet. Aminosyrer som glutamin er også utrolig effektive når det gælder træning og din generelle sundhed. Det er betegnet som en muskelopbyggende aminosyre men er også med til at booste immunsystemet og tarmsundhed. Glutamin er en af elementerne i protein og er derfor også et vigtigt supplement til dine muskler og til genopbygningen af kroppens depoter efter hård træning. Ved at bruge supplementer får du derfor mere ud af din træning da din krop vil være klar til at træne oftere og mere intenst, og samtidig få stærkere led og muskler.

Træn efter dine mål

Et andet godt råd er at træne efter dine mål. Hvis du er frustreret over, at du ikke ser resultater hurtigt nok er det måske fordi du ikke træner på den rigtige måde og med de vægte eller maskiner der bedst muligt vil få dig til at nå dit mål. Hvis du for eksempel vil opbygge muskelmasse og få “større” muskler nytter det ikke noget at bruge alt din tid på konditionstræning og lette vægte, for så kommer du ingen vegne og får meget lidt ud af din træning. Prøv i stedet at brug tunge vægte og træn med høj belastning, da dette vil styrke dine muskler mere og opbygge muskelmasse på en mere eksplosiv måde end lav belastning. Det er dog også vigtigt at huske at lave færre gentagelser af en øvelse, hvis du øger vægten. Omvendt kan du roligt løfte løs med en lavere vægt da de mange gentagelser med lav belastning i større grad fokuserer på dine musklers udholdenhed frem for styrke. Husk derfor at tænk over hvad dine mål er, og træn med dem for øje og på den mest effektive måde. 

Hav det sjovt

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at huske at have det sjovt. Du kan både sætte en mental og fysisk kæp i hjulet på din træning, hvis du gåt til det med en negativ indstilling og en følelse af, at træningen er en tjans der bare skal overstås. Prøv i stedet at nyd din træning og find det sjove i den fysiske aktivitet. På den måde bliver du mere motiveret til at komme afsted til træningscenteret eller ud i skoven på en løbetur oftere, og du vil næsten altid også have mere energi til at træne hårdere og udfordre dig selv mere. Derudover er fysisk træning også en af de bedste måder at forbedre dit humør på, så selvom du modvilligt tager afsted mod træningscenteret går du sandsynligvis sjældent derfra i samme humør. Hvis du har brug for lidt ekstra hjælp med humøret til træningen kan du for eksempel lytte til en lydbog eller et godt podcast, eller du kan træne med en ven, der kan holde dig ved selskab og motivere dig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce